Een van de blikvangers van de vliegshow zal de P51 Mustang zijn, een model van een toestel dat vloog in de Tweede Wereldoorlog. (Foto: Thieu Trum).
Een van de blikvangers van de vliegshow zal de P51 Mustang zijn, een model van een toestel dat vloog in de Tweede Wereldoorlog. (Foto: Thieu Trum). Foto: Marc Cleutjens

Modelvliegen

op vliegveld in

Lennisheuvel

De leden van Modelvliegtuigclub Boxtel zijn er klaar voor. Woensdag 27 april geven ze om 13.00 uur het officiële startsein voor het nieuwe vliegseizoen. Dat gebeurt op het modelvliegveld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel, pal naast de voetbalvelden van LSV.

Tijdens de seizoenstart laten de leden van de Modelvliegtuigclub Boxtel de nieuwe modellen zien die ze in de wintermaanden gebouwd hebben. Ook worden tal van demonstratievluchten gehouden, die alleen doorgaan bij goed weer. Bij regen of harde wind wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen.

Op het programma staan demonstraties van onder meer nieuwe motor- en zweefvliegtuigen alsmede helikopters, die volgens Thieu Trum van de Modelvliegtuigclub Boxtel zullen zorgen voor een kleurrijk en vaak ook boeiend spektakel. De demonstraties op het vliegveld aan de Mijlstraat duren van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur, de toegang is gratis.

Op Koningsdag kunnen bezoekers van de demonstratie in Lennisheuvel ervaren hoe het is om te vliegen met een écht modelvliegtuig. ,,Voor geïnteresseerde beginners zijn eenvoudige en relatief goedkope toestellen beschikbaar om het modelvliegen te leren", vertelt Trum . ,,Het is woensdag mogelijk om met een leraar aan de kabel veilig een proefvluchtje te maken."

Omdat de weersomstandigheden cruciaal zijn voor het doorgaan van de demonstraties, houdt de Modelvliegtuigclub Boxtel haar website actueel bij. Wie de activiteiten op Koningsdag in Lennisheuvel wil bezoeken, kan voor de laatste informatie terecht op de website www.mvcboxtel.nl.


Scouting Boxtel

leert vuur maken

Scouting Boxtel heeft subsidie ontvangen voor extra trainingen in natuurbeleving. Afgelopen weekend was de eerste training.

Eind vorig jaar heeft Scouting Boxtel succesvol een subsidie aangevraagd. Het doel was een extra training in natuurbeleving aanbieden aan de leiding. Met de training is de leiding nog beter is staat programma's voor de scouts te bedenken en begeleiden. De eerste training was gericht op het maken van vuur met primitieve middelen. De eerste opdracht was vuur maken met een 'fire steel', een magnesiumstaaf waar vlammen vanaf komen als er met een scherp voorwerp op geschraapt wordt. Het resterend deel van de training was gericht op het maken van en werken met een vuurboog.