Boxtel zien vanaf het water: dat kan met de activiteit Rondje Boxtel die kanovereniging De Pagaai jaarlijks aanbiedt. (Archieffoto: Brabants Centrum).
Boxtel zien vanaf het water: dat kan met de activiteit Rondje Boxtel die kanovereniging De Pagaai jaarlijks aanbiedt. (Archieffoto: Brabants Centrum). Foto: Annelieke van der Linden

volop activiteiten bij boxtelse kanovereniging

Pagaai start weer met Rondje Boxtel

Het zonnetje liet zich al volop zien en dat betekent vaak ook de start van het seizoen van kanovereniging De Pagaai. Mensen kunnen op zaterdagen en zondagen weer deelnemen aan Rondje Boxtel. Daarnaast staan er nog andere activiteiten op het programma, zoals de Munseltocht, Boxtel by Night en de lichtjestocht.

Rondje Boxtel is een negen kilometer lange route die een heel andere kant van Boxtel laat zien. Meteen na het vertrek maken kanovaarders kennis met diverse begroeiingen, aangelegde steigers en poelen. Al varende op de Dommel komt men allerlei dieren tegen zoals Schotse Hooglanders, ganzen, zwanen, ijsvogels, reigers. Bovendien zijn er rondom kasteel Stapelen ooievaars gesignaleerd, die mogelijk hun plaatsje innemen in het gebouwde ooievaarsnest bij de Pagaai. Tevens doet de kanovaarder alle wijken van Boxtel aan en komen mensen langs allerlei bezienswaardigheden, zoals kasteel Stapelen, het Jacob-Roelandslyceum en de bibliotheek.

Na het passeren van de glijgoot gaat men weer richting de steiger bij het clubhuis van De Pagaai. Hier kan men ter afsluiting nog een drankje of hapje verkrijgen. Mensen die interesse hebben in Rondje Boxtel, kunnen reserveren via de website www.depagaai.nl of via telefoonnummer 06-20 08 29 82 (na 18.00 uur). De tocht is geschikt als activiteit voor families, buren of sportteams, maar ook voor personeelsuitjes. Kijk voor alle informatie op eerdergenoemde website.