volleybalploeg buigt 2-0 achterstand om in winst

Meisjesploeg Blox op rand van kampioenschap

Meisjes A1 van de Boxtelse volleybalvereniging Blox heeft de laatste wedstrijd van deze competitiehelft in winst omgezet. De strijd om de titel is echter nog niet gestreden. Tegenstander Dunamis uit Tilburg moet zaterdag 23 april zijn laatste wedstrijd met tenminste 3-1 winnen om Blox van het kampioenschap af te houden. De top drie is in ieder geval veiliggesteld voor de Boxtelse ploeg.

De wedstrijd in De Braken stond bol van de spanning. Twee titelkandidaten namen het tegen elkaar op in het slot van de competitiehelft waarbij alle punten telden. Het publiek was massaal op komen dagen en liet goed van zich horen. In de eerste set kwam Dunamis goed uit de startblokken waarbij de ploeg flink uitliep op Blox. Het duurde even voordat de spanning bij de Boxtelse meiden was verdwenen en zij weer in zichzelf geloofden. De slotfase van de de set werd uiteindelijk nog spannend door enkele goeie servicereeksen. De set-ups van Bente Kivit werden goed afgemaakt door de buiten- en midaanvallsters. Uiteindelijk ging de set echter met 25-23 naar Dunamis.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Dunamis liep in de beginfase al snel uit en Blox had geen weerwoord. Goede servicereeksen van Nienke Bosma en Hannah Verhagen hielden de volleybalploeg in de race. Halverwege vond een tactische wissel plaats waarna Kivit weer in de set-up ging. Dunamis sloot de tweede set winnend af: 25-20.

Dit hield in dat het de derde set erop of eronder was voor Blox, er moest immers gewonnen worden om zicht te houden op de kampioenstitel. Na een peptalk in de pauze kwam Blox als herboren uit de startblokken. De passes kwamen aan en de set-ups op buiten werden hard en scherp afgemaakt door Juliëtte Pruijn en Carmen Steenbakkers. Middenaanvalsters Iris Kleine en Elke van Rooij wisten het sterke middenblok van Dunamis te ontwijken met slimme ballen. Halverwege de set raakte Kivit geblesseerd maar het team pakte dit goed op. De servicedruk van Blox was in deze set enorm en de tegenstander wist zich geen raad. De Blox-vrouwen sleepten de set binnen met 25-18.

onhoudbaar

Ook de vierde set werd in winst omgezet: 25-17 De aanvallen gingen steeds beter. De smashes van Pruijn en Verhagen vielen allemaal onhoudbaar binnen de lijnen en op het midden wisten Kleine en De Rooij steeds weer de grond aan de andere kant van het veld te vinden. Sanne van Loon speelde een puike partij waarbij ze fraaie set-ups gaf en van zich liet spreken op het moment dat ze de positie van buitenaanvalster vervulde.

Aan beide zijden gingen de eerste servicebeurten van de vijfde set in het net vanwege de spanning. Gelukkig kwam Blox weer snel in het spel waarbij de ploeg naar een comfortabele voorsprong uitliep en de vijfde set (15-8) en de wedstrijd binnenhaalde. Het is nu afwachten wat de laatste wedstrijd van Dunamis voor resultaat brengt. Bij een winst van tenminste 3-1 wordt de Tilburgse volleybalploeg kampioen. Bij elk minder resultaat slepen de meiden van Blox de titel binnen.

FOTO BOVEN: Meisjes A1 van Blox heeft kans om komende zaterdag kampioen te worden. Boven v.l.n.r.: Juliëtte Pruijn, Hanna van Esch, Iris Kleine, Carmen Steenbakkers, Luc Kiviet, Elke van Rooij, Hannah Verhagen. Zittend: Sanne van Loon, Nienke Bosma en Bente Kiviet. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtelse combi
boekt rayonzege
met postduiven

De Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost bracht zondag 547 duiven in de strijd op de vlucht vanuit het Belgische Chimay. De club was met 22 leden vertegenwoordigd en de combinatie Berrie van de Brand/Jaap Rademaker klokte daarbij de snelste tijd en voerde óók de ranglijst van het rayon aan.

Naast de eerste plek bezette de combinatie Van de Brand/Rademaker ook de posities 4 tot en met 8 en 13. Theo van de Langenberg eindigde als tweede en derde en was bovendien terug te vinden op de positie 15 en 20.

Overige uitslagen: 9, 14 en 19. combinatie Noni; 10, 11 en 12. combinatie Van Rooij/Platenburg; 16. Frans v. Hamond; 17, 21, 22 en 24. Roland v.d. Langenberg; 18. Frans v. Laarhoven; 23. Ad Blummel; 25. Wim Langenhuizen.