Rechts is Mandy van Abeelen. Op de tweede foto links is Ellen van Brummelen.
Rechts is Mandy van Abeelen. Op de tweede foto links is Ellen van Brummelen. Foto: Peter de Koning

mixteam verliest van limburgse tegenstander met 11-21

HCB '92 houdt lang stand tegen SVVH

HCB '92 speelde zondag de eerste wedstrijd in het laatste deel van de veldcompetitie. De Boxtelse handbalvereniging heeft één vrouwenploeg in deze competitie ingeschreven: een mixteam tussen speelsters van dames twee en een paar leden van dames 1. Na dappere weerstand verloren de Boxtelse vrouwen met 11-21 van de Limburgse tweedeklasser SVVH.

De thuiswedstrijd werd geopend met een doelpunt van de tegenstander uit Panningen, maar Janneke Eijkemans bracht met drie doelpunten achter elkaar haar team op een voorsprong. Mandy van Abeelen scoorde vanaf de middenopbouw, maar de Limburgse opbouwsters trokken de stand meteen recht naar 4-4. Daarna kwam SVVH voor het eerst op voorsprong: 6-8. Een schot van Van Abeelen werd gekeerd, maar uit de rebound wist een oplettende Eijkemans, die goed in de wedstrijd zat, alsnog te scoren. De vrouwen gingen met een tussenstand van 7-10 de rust in.

Ook in de tweede helft opende SVVH de score, waarna Van Abeelen vervolgens door de benen van de keepster de 8-11 maakte. Duidelijk was dat SVVH, die vijf wissels op de bank had zitten, in de tweede helft meer gebruik zou gaan maken van de snelheid. Na twee snelle doelpunten aan speelde Eijkemans zichzelf mooi vrij en scoorde zij de 9-13. Zij werd in de aanval daarna stevig neergehaald en kreeg een penalty, die Van Abeelen verzilverde. Daarna wist SVVH op snelheid uit te lopen naar 10-17. Na een hoop gemiste kansen en een oppepper van coach Martin van Nunen scoorde Ellen van Brummelen. Dit was tevens het laatste doelpunt van HCB'92; de Boxtelse vrouwen moesten hun meerdere erkennen in SVVH, waardoor de het duel eindigde in 11-21.

MEISJES DB1

Meisjes DB1 van HCB '92 is op zoek naar nieuwe teamgenoten. Tieners tussen de 16 en 18 jaar die graag een stoere, flitsende en sportieve sport willen doen, kunnen zich melden via e-mailadres hcb92@handbal.nl. Het team traint iedere donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur in sportcomplex De Braken.

FOTO BOVEN (GROOT): Mandy van Abeelen (rechts) kreeg verschillende doelpogingen in het duel met SVVH. Links haar teamgenoot Ellen van Brummelen. (Foto: Peter de Koning).

Uitslagen zondag 17 april

HCB '92 D1 – Manual D1        3-14

HCB '92 DB1 – HCG DB1        7-29

HCB '92 DS1 – SVVH DS1        11-21

Programma zaterdag 24 april

HCB '92 D1 – Acritas        Braken, 10.10

HCB '92 DB1 – Aristos        Braken, 11.10


Degradatie Taverbo 2 uit
hoofdklasse is een feit

In de degradatiepoule van de hoofdklasse B vocht Taverbo/Sabo 2 voor de allerlaatste kans op lijfsbehoud. Tegen het Tilburgse Tios '51 zat een overwinning er in maar werden de punten uiteindelijk broederlijk gedeeld: 5-5. Door deze remise is Taverbo officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse.

Tios had in eerste instantie nauwelijks een antwoord op de overdosis strijdlust die de Boxtelse ploeg aan de dag legde. De bezoekers mochten blij zijn dat zij na zes partijen slechts met 4-2 achter stonden. In het dubbelspel waren de gebroeders Mangnus heer en meester maar zagen zij, tot ontsteltenis, de winst in vijf games uit hun handen glippen. Desondanks lagen er ook daarna nog genoeg mogelijkheden om de overwinning te pakken maar deze werden niet benut. Aanvoerder Jasper van der Aa had bij een 5-4 stand de beslissing kunnen forceren maar beet zich stuk op zijn uiterst taaie tegenstander en ging met 3-2 het schip in. Evenals Henk Mangnus bleef Van der Aa deze middag steken op twee winstpartijen. Erik Mangnus voegde een punt aan het totaal toe.

rode lantaarn

Dankzij dit gelijkspel is Taverbo/Sabo nu ook officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse. In de laatste competitieronde staat morgen, vrijdag 22 april nog een treffen gepland met Taveres. Op het spel staat de rode lantaarn, die nu nog in handen is van Taverbo/Sabo maar bij winst wordt overgedragen aan de Eindhovense studenten.

In de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie is het zaterdag geen enkel jeugdteam van Taverbo/Sabo gelukt een wedstrijd in winst om te zetten. Het eerste team begon al met een 3-0 achterstand in Valkenswaard omdat ze door blessures geen complete ploeg op de been kon krijgen. Lars de Laat en Dani de Rooij wisten ieder toch nog één punt mee naar Boxtel te nemen waardoor ze de derde plaats in het klassement behielden.

gevarenzone

Het tweede jeugdteam, dat in Tilburg tegen Tios '51 speelde, trad eveneens slechts met twee personen aan. Ondanks dat Lars Strik al zijn partijen wist te winnen komen ze hierdoor met 37 punten uit negen wedstrijden toch lichtelijk in de gevarenzone. De ploeg komend weekend tegen Return uit Oss dan ook alles op alles zetten om degradatie te voorkomen.

Het derde jeugdteam speelde eveneens in Tilburg en incasseerde een nipt verlies: 6-4. Sanne van der Schoot was tweemaal succesvol en Sawan Mooren, die debuteert in het team, voegde hier verrassend na een makkelijke driesetter nog een punt aan toe. Sanne van der Schoot nam samen met Max van Dongen ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel. De tafeltennissers staan hierdoor met vijftig punten uit negen wedstrijden op een voorlaatste plaats. Doordat het vierde team van Rally uit Wijk en Aalburg tot nu slechts één punt heeft weten te behalen is er voor Taverbo weinig te vrezen.

Zaterdag 22 april spelen alle jeugdteams hun laatste wedstrijd in eigen huis, aanvang 10.30 uur.

Dit meidenteam van HCB '92 is op zoek naar nieuwe leden. De ploeg traint wekelijks op donderdagavond in De Braken. (Foto: HCB '92).