Afbeelding
Foto: Tabitta

SUCCES VOOR TURNSTERS IN BERGSCHENHOEK

Tabitta pakt weer twee finaleplaatsen

De turnsters van het Boxtelse Tabitta hebben zaterdag in Bergschenhoek opnieuw laten zien op topniveau te kunnen acteren. In de instapcategorie waarin turnsters uitkomen die zijn geboren in 2007 werden twee finaleplaatsen en een reserveplaats behaald voor de eindstrijd op 4 juni.

Liz van Eijndhoven turnde een zeer sterke wedstrijd. Met name op de vloer en de brug scoorde ze hoog waardoor ze ruimschoots een persoonlijk puntenrecord behaalde. Slechts 0.3 punten van het podium verwijderd eindigde ze op een knappe vijfde plaats. Liz mag in haar debuutjaar niet alleen naar de landelijke allroundfinale, ze behaalde ook een finaleplaats op het onderdeel brug. Tijdens deze toestelfinale komen de beste acht turnsters van Nederland in actie.

Mara van der Heijden liet ook zien grote prestaties neer te kunnen zetten. Ze turnde een foutloze balkoefening en op de rekstok turnde ze een nieuw element voor bonuspunten genaamd 'los-om'. Met een dertiende plaats in het eindklassement verdiende de kleine turnster een ticket naar de landelijke N1-finale.

Voor Floor Melssen was het behalen van de halve finale, drie maanden na een complexe dubbele armbreuk al een onverwacht goede prestatie. Ze liet zien dat haar arm alweer sterker is door voor het eerst in de wedstrijd de reuzedraai aan de rekstok te maken. Op de balk moest ze een val incasseren waardoor ze een paar plaatsen zakte en negentiende werd. Ze is reserve voor de eindstrijd.

Komend weekend worden in Wieringerwerf de volgende halve finales gehouden. Ditmaal komen turnsters uit de andere leeftijdsklassen op niveau N1 in actie.

FOTO BOVEN: Liz van Eijndhoven in actie in Bergschenhoek. Op het onderdeel boekte de jonge Boxtelse een persoonlijk puntenrecord waarmee ze met glans een finaleplek veroverde voor het Nederlands kampioenschap. (Foto: Tabitta).