Heel populair tijdens de instrumentenmarkt van MuzeBox in de Angelaschool: het drumstel. Om de beurt werd er flink getrommeld...
Heel populair tijdens de instrumentenmarkt van MuzeBox in de Angelaschool: het drumstel. Om de beurt werd er flink getrommeld... Foto: Marc Cleutjens

MUZIEKDOCENTEN BLIJ MET ANGELASCHOOL ALS THUISBASIS

MuzeBox verwelkomt al 200 leerlingen

MARC CLEUTJENS

Het nieuwe opleidingsinstituut voor muziek MuzeBox ('Professionals in Cultuureducatie') timmert flink aan de weg in Boxtel. Tijdens een docentenoptreden werden onlangs al tientallen nieuwe leerlingen begroet, ook het leerlingenconcert en de instrumentenmarkt werden zondag in de Angelaschool drukbezocht.

MuzeBox is een stichting die is opgericht na het faillissement van MIK Kunsteducatie en biedt onderdak aan een aantal muziekdocenten dat na de val van MIK als freelancer aan de slag is gegaan. De zzp'ers geven sinds enige tijd les in de Angelaschool aan de Baroniestraat en worden aangestuurd door mede-oprichter Kornelis Lievense uit Schijndel.

,,We mogen spreken van een mooie start", glunderde Lievense zondagmiddag in de Angelaschool, waar tientallen jonge leerlingen deelnamen aan een 'heterogene voorspeelmiddag'. ,,Een ouderwets woord voor een leerlingenconcert waar niet alleen ouders op afkomen, maar ook andere muziekliefhebbers graag komen luisteren." Lievense begroette de voorbije maanden al meer dan tweehonderd nieuwe kinderen en tieners die zich hebben aangemeld voor een van de muziekcursussen die MuzeBox aanbiedt.

Lievense is blij dat onder regie van de gemeente Boxtel wordt gekeken hoe het muziek- en kunstonderwijs in Boxtel op een goede wijze gecoördineerd kan worden. ,,Met alle partijen zitten we regelmatig bij wethouder Marusjka Lestrade om goede afspraken te maken. Uiteindelijk is het in ieders belang dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om goed en betaalbaar muziekonderwijs te volgen."

Tijdens de voorspeelmiddag kwamen tal van boeiende optredens voorbij. Indrukwekkend was het optreden van tromboniste Fiona, die 'A whole new world' speelde. ,,Wat een talent", jublede Lievense na haar uitvoering. ,,Ik heb vroeger ook trombone gespeeld en ik zie in haar een natuurtalent." Ook andere optredens maakten indruk. Zoals de vertolking van 'Fly' van Ludovico Einaudi door Noortje Spoor op piano en het swingende 'Funky Four' door Anouk, Moos, Tom en Joost op trompet. Carmen Swinkels ontroerde met het op piano gespeelde 'Hello' van Adele. Het veel gedraaide 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij werd met zang en gitaar uitgevoerd door Judith en Amber, die begeleid werden door een grote groep jonge gitaristen.

Vier blokfluitleerlingen van MuzeBox verzorgen een optreden tijdens het voorspeelconcert in de aula van de Angelaschool in Boxtel. (Foto's: Marc Cleutjens).