Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Liempds popkoor viert 12,5 jarig jubileum met show

Volle bak voor Voices in De Serenade

Het was twee keer volle bak tijdens de concerten ter ere van het koperen jubileum van het Liempdse popkoor Voices. De zangers en zangeressen, die overigens ook uit naburige dorpen afkomstig zijn, zongen onder leiding van dirigente Miriam van den Boer zaterdagavond en zondagmiddag in De Serenade uit volle borst voor een enthousiast publiek. Voor de gelegenheid had de muziekgroep regisseur Rick Hooijberg aangetrokken om de voorstelling nét dat beetje extra te geven.

Moderne liedjes zoals 'Rolling in the deep' van hitzangeres Adele, 'Umbrella' van Rihanna en 'Angels' van Robbie Williams passeerden de revue, evenals golden oldies als 'Like a prayer' van Madonna. Af en toe werd er zelfs een Nederlandstalige hit gezongen. Ook het liedje 'Mexico' van de Les Humphries Singers, een song met een speciale betekenis voor het koor, kwam voorbij. ,,Dat is het nummer waarmee het allemaal begonnen is", vertelt Bernadette Roestenburg, koorlid van het eerste uur. ,,We kregen allemaal een casettebandje met 'Mexico' mee naar huis. Dat werd gezongen in zes stemhoogtes. Na flink oefenen was dat het eerste muziekstuk dat we als koor konden zingen." Van de vijfendertig leden, zitten nog twaalf originele koorzangers bij Voices.

Mime

Het koor had van te voren flink gerepeteerd met theatermaker Hooijberg. Het vertrouwde beeld van stilstaande muzikanten met hun zangbundels in de hand werd dit weekend overboord gegooid. De leden swingden er op los met ingestudeerde danspasjes. Het nummer 'On top of the world' van Imagine Dragons werd zelfs omgetoverd tot een heuse mime-act, waarbij Roestenburg, Jeanne van den Oever en op zondag ook Janet Koolen het nummer uitbeelden. Het publiek genoot van het optreden van de 35 Voices. De show op zaterdagavond was zelfs uitverkocht. En dat smaakt naar meer. ,,Het is zonde om dit maar eenmalig te doen, dus wie weet gaan we deze voorstelling nog wel ergens anders opvoeren", lacht Roestenburg.

FOTO ONDER: Ter ere van het 12,5 jarig bestaan trad het popkoor Voices zaterdagavond én zondagmiddag op in de Serenade in Liempde. Het was een feest, waarbij zang én muziektheater gecombineerd werden. (Foto: Gerard Schalkx).