Afbeelding
Foto: Henk van Weert

SEMINAR BOB POTTON BIJ TSD IN DE BRAKEN

Taekwondoka's Ad Dekker
trainen met hulp van hypnose

Oud-tafeltennisprof Bob Potton verzorgde afgelopen week een seminar op het gebied van 'personal performance' voor de leden van Taekwondo School Dekker (TSD). Zij leerden gebruik te maken van hypnotherapie en NLP om hun sportprestaties te verbeteren.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Dat is de manier waarop mensen de wereld om hen heen waarnemen en hoe zij daarop vervolgens reageren. Potton en sabum Ad Dekker hebben al vaker samengewerkt en nu was het de beurt aan de junioren en senioren van de Boxtelse taekwondoschool om nader kennis te maken met het bewuste en onderbewuste in topsport. Alle deelnemers maakten in de TSD-dojo van sportcomplex De Braken kennis met de vier kernzaken die in de (top)sport aan bod komen: techniek, tactiek, fysiek en mentaal.

Na enkele fysieke oefeningen werden concentratie- en ademhalingsoefeningen getraind. Je leren afzonderen of afsluiten van zaken om je heen was één van de onderdelen die werden behandeld. Hierna werd overgegaan naar het onderdeel hypnose. De TSD-leden werden door Potton allemaal in een diepe trance gebracht waardoor zij dingen deden, die ze normaal niet zouden kunnen. Eén van die zaken was om het lichaam zodanig aan te spannen dat het zo hard werd als een plank. Sabum Dekker werd op twee stoelen gelegd en Layton Canaan werd stokstijf opgetild boven het hoofd van Potton.

Sporthypnose is voor iedereen toegankelijk en leert om nog meer zelfvertrouwen te krijgen. Tevens leren sporters hierdoor om zichzelf zowel mentaal als fysiek nog beter voor te bereiden op een belangrijke sportwedstrijd. De hypnose-sessie was voor de leden van TSD ook een geweldige ervaring, stelt Dekker: ,,We kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomst."

FOTO BOVEN: Sabum Ad Dekker (rechts) ontving vorige week oud-tafeltennisprof Bob Potton voor een seminar over hypnose in sportcomplex De Braken. (Foto: TSD Dekker).