acht weken bij museum mubo

Cursus tekenen en schilderen

voor beginners en gevorderden

Veronika Strážnická van Atelier Monmartre houdt in samenwerking met Museum Boxtel (MuBo) een meerdaagse cursus tekenen & schilderen. In acht lessen van 2,5 uur worden verschillende teken- en schildertechnieken behandeld en beoefend. De cursus start op donderdag 28 april van 18.30 tot 21.00 uur en is geschikt voor beginners en gevorderden.

In de cursus komen verschillende technieken en vormen van de teken- en schilderkunst aan de orde, zoals academisch tekenen van stillevens met potlood en houtskool met aandacht voor meten, proporties en licht/schaduw, abstract met gecombineerde technieken met kleurpotloden. Ook pastelkrijt en acrylverf, studies van producten van de natuur met potlood en kleurpotloden, figuratief met potlood, conté-techniek (krijt), houtskool en borstels en impressionistische technieken met droge kleurrijke pastelkrijt komen aan de orde.

engels

De cursus, die vanaf 28 april iedere donderdagavond plaatsvindt, wordt in het Engels verzorgd door Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de gehele cursus van acht lessen zijn de kosten 168,00 per deelnemer, inclusief alle materialen en koffie/thee/frisdrank. Een proefles nemen kan ook voor 25,00 euro per deelnemer. Voor de cursus geldt een maximaal aantal van tien cursisten per les. Aanmelden is mogelijk via het e-mail: veronika.straznicka@centrum.cz.


Boxtelse kunst

in tuinen van

De Peppelhoeve

De Peppelhoeve aan de Liempdseweg 6 in Sint-Oedenrode geeft zondag 24 april het startsein voor het nieuwe tuinseizoen. Nieuw is de samenwerking met Ina Haveman van HavemanKunst, die er een aantal Boxtelse kunstwerken exposeert.

In de tuinen van de Peppelhoeve is een groot aanbod aan binnen- en buitenbeelden en schilderijen van vijf kunstenaars te bewonderen. De kunstenaars zijn op 24 april de hele dag aanwezig. Onder hen is Boxtelaar Herman Deckers, die aan de Liempdseweg een reeks buitenbeelden exposeert. Andere kunstenaars die eigen werk tonen zijn Annejet van Stekelenburg uit Nijverdal, José van de Ven-Grevers uit Rosmalen, Jeanne Schoorl uit Helmond en Else-Marie Vermolen uit Eindhoven. De Peppelhoeve, dat naast een tuincentrum ook een country & lifestyleshop omvat, is zondag 24 april van 11.00 tot 17.00 uur geopend. De kunstwerken zijn tot augustus te zien.