Veelzijdig aanbod tijdens Cash & Carry in bibliotheek. (Foto: Gerard Schalkx).
Veelzijdig aanbod tijdens Cash & Carry in bibliotheek. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Annelieke van der Linden

bibliotheek boxtel maakt eerste verdieping vrij

Alles behalve boeken bij Cash & Carry

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Spaarpotten, kerstversiering, multomappen, tafelkleden, een antieke zitbank en servies: bibliotheek De Meierij heeft in de jaren dat ze aan de Burgakker gevestigd is, een flinke verzameling aan spullen opgebouwd. Zaterdag konden mensen die spullen voor een zacht prijsje kopen. De eerste verdieping van het pand moet immers leeg zijn, omdat de gemeente die plek gaat verhuren.

Cash & Carry, zoals het verkoopmoment bij de bibliotheek heette, was al gepland voordat bekend werd dat bibliotheek De Meierij op de vertrouwde plek aan de Burgakker blijft. ,,We hebben lang in de veronderstelling verkeerd dat we zouden verhuizen. Opruimen was dus al nodig. Ook nu duidelijk is dat we blijven. De eerste verdieping moet toch leeg", aldus Inge Heijnen, medewerker dienstverlening. Ze geeft aan dat het personeel blij is met het besluit van de gemeente en de directie van bibliotheek De Meierij. ,,Het is fijn dat er nu zekerheid is. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze bezoekers."

Cash & Carry trok behoorlijk wat koopjesjagers, die uitgebreid de tijd namen om alle spullen te bekijken. Bert Spierings kwam met een zeefdruk van Joost Swarte naar buiten. ,,Dit had ik absoluut niet verwacht. Ik verzamel deze zeefdrukken en voor vijftien euro heb ik er één bij. Een koopje." Ria van de Langenberg rekende 2,50 euro af voor een tas vol hobby- en kerstspullen. ,,We staan regelmatig op kerstmarkten, dus de goud- en roodkleurige kleden kan ik gebruiken om de kraam te decoreren. De hobbyspullen houd ik voor mezelf", lacht ze. Samen met twee andere bezoekers stond ze om tien uur voor de deur van de bibliotheek. ,,Ik wilde hierna boodschappen gaan doen, maar zal toch eerst naar huis moeten om deze volle tas af te leveren..."

Harrie Lagarde scoorde twee bijzondere gedichten in een lijst. Eén van de teksten is van de hand van de Boxtelse dichter Victor Vroomkoning, het andere is geschreven door Ivo de Wijs. ,,Eigenlijk is het een schande dat de bibliotheek het gedicht van De Wijs wegdoet", aldus Lagarde. ,,Dit is immers op 24 maart 1994 speciaal geschreven voor de bieb." En inderdaad, in het gedicht wordt gesproken over de bieb op de Burgakker 4...