Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Nieuwe merken en restyling voor De Slaaphoek

'Ik heb al heel wat slaapkamers gezien'

Lonneke Hoondert

Een frisse andere kleur op de muren, nieuwe merken en eindeloze mogelijkheden om klanten zelf het bed van hun dromen te laten samenstellen. Beddenshop De Slaaphoek in Boxtel heeft in januari een make-over gehad. Eigenaar Noud Brok is in zijn nopjes met de 'restyling', zoals hij het zelf noemt.

Een grote televisie prijkt sinds kort aan de muur van De Slaaphoek. ,,We kunnen met een programma op de flatscreen de klant een eindeloze variatie aan bedden bieden", licht Brok toe. ,,Tachtig boxsprings in veertig kleuren passen hier niet. Maar met het computerprogramma kunnen we allerlei typen pootjes, kleuren en stoffen combineren. Stalen van de verschillende stoffen heb ik wel hier, zodat klanten ze in het echt kunnen zien." Ook nieuw in de winkel zijn de twee Nederlandse topmerken M-Line en Norma. ,,Het matrassenmerk Norma is vooral geschikt voor mensen die stevig willen slapen, terwijl M-Line juist hele dikke matrassen biedt die de contouren van het lichaam volgen."

Brok startte tweeëntwintig jaar geleden, samen met zijn moeder Truus, de beddenspeciaalzaak aan de Breukelsestraat. De winkel volgde een aantal maanden nadat zijn vrouw Brigitte een paar deuren verder op de hoek de gelijknamige cadeauwinkel opende. ,,Maar de geschiedenis gaat eigenlijk veel langer terug", vertelt Brok. Voordat de winkel de deuren opende, runden moeder en zoon al een groothandel in bedden. ,,Daar zijn we vijfendertig jaar geleden mee begonnen en dat onderdeel van De Slaaphoek bestaat nog steeds."

Beddenmakelaar

Brok noemt zichzelf een beddenmakelaar. ,,Die benaming dekt beter de lading. Ik verkoop geen kant en klare producten. Klanten komen hier gericht binnen met verschillende wensen en ik zoek naar het bed of matras dat daar het beste bij past", vertelt de beddenspecialist. De zaken gaan nog steeds goed, ook met de concurrentie van grote spelers op de beddenmarkt, zoals IKEA. ,,Ik heb alle relevante opleidingen gevolgd en kan bogen op jarenlange ervaring. Waar ik me echt mee onderscheid zijn de directe lijnen die ik heb. Ik adviseer de klant zelf in de winkel en neem indien nodig ter plekke een kijkje in een woning om te zien of het bed past. Vervolgens lever ik de producten thuis af. Ook doe ik het nazorgtraject." Het komt regelmatig voor dat Brok na werktijd nog langsrijdt bij een klant om iets te verstellen aan een bed. ,,Ik heb al heel wat Boxtelse slaapkamers gezien. Soms voelt dat best raar. We komen binnen en lopen meteen door naar boven", lacht Brok.

Genieten

De beddenmakelaar geniet met volle teugen van het werk in de zaak. ,,Ik vind het heerlijk om actief met mensen bezig te zijn." Ook de locatie waar De Slaaphoek al tweeëntwintig jaar is gevestigd, bevalt nog steeds prima. ,,De bereikbaarheid is top, ook als straks het nieuwe parkeerplan van kracht gaat. De Breukelsestraat is echt een fijne plek om te zitten."

Brabants Centrum start met de tweewekelijkse serie 'Winkelen in Boxtel', waarin we een kijkje op de werkvloer nemen.

FOTO BOVEN: Beddenspeciaalzaak De Slaaphoek aan de Breukelsestraat is vernieuwd. Eigenaar Noud Brok is in zijn nopjes met de nieuwe producten die aan het assortiment zijn toegevoegd. (Foto: Peter de Koning).