Ellis, Damiën, Lisa, Lars, Daantje en Fieke vormen samen de leerlingenraad van De Hobbendonken en organiseren de Koninklijke Hobbendonkendag op hun school. (Foto: Marc Cleutjens).
Ellis, Damiën, Lisa, Lars, Daantje en Fieke vormen samen de leerlingenraad van De Hobbendonken en organiseren de Koninklijke Hobbendonkendag op hun school. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

LEERLINGENRAAD NEEMT VOORTOUW OP BASISSCHOOL IN OOST

Feest op koninklijke Hobbendonkendag

De tweehonderd leerlingen van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost combineren de Koningsspelen morgen, vrijdag 22 april met een nieuw evenement: de koninklijke Hobbendonkendag. Het is een idee van de leerlingenraad, die bestaat uit zes kinderen die eerder dit schooljaar na verkiezingen zijn gekozen. ,,Het gaat een onvergetelijke dag worden", zeggen de zes 'raadsleden' in koor.

De leerlingenraad bestaat uit drie partijen: De Nare Mannen (Lars en Damiën, groep 8), The Bella Girls (Ellis en Lisa, groep 6) en The Dream Team (Fieke en Daantje, groep 8). Samen hebben ze tal van ideeën voor de viering van de Koningsspelen bedacht. ,,Na veel vergaderen hebben we de twee leukste ideeën gekozen", vertelt Daantje.

Het idee van De Nare Mannen was om op de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie hutten en tenten te gaan bouwen. ,,We hebben een heleboel planken en pallets verzameld waarmee kinderen aan de slag gaan", vertelt Lars. ,,Iedereen moet daarom zelf een hamer meenemen, spijkers hebben we genoeg", vult Damiën aan. Kleuters gaan hutten bouwen met dozen en doeken.

Ellis en Lisa van The Bella Girls verzorgen met andere leerlingen een gezonde lunch. ,,We gaan gezonde fruitsalades maken en wraps", zegt Ellis. ,,En we gaan ook een barbecue houden", straalt Lisa. ,,Volgende week doen we boodschappen zodat we genoeg lekkers hebben."

De leerlingenraad heeft een klein budget om deze Koninklijke Hobbendonkendag te kunnen betalen. ,,We hebben een potje met geld omdat we ook een bioscoopavondje voor de onderbouw en een disco voor de bovenbouw organiseren", vertelt Lars. ,,Met de kaartjes die we dan verkopen, verdienen we geld om de dag te organiseren."

De Koninklijke Hobbendonkendag begint vrijdagochtend met zang en dans. Dan klinkt het lied dat op alle scholen te horen is als de Koningsspelen starten. ,,Groep 7 en 8 gaan op het podium staan en doen de dans voor, de rest danst met ons mee", weet Daantje.