Keeper Tygo Heijnen van MEP D1 wordt onder vuur genomen door Oranje-doelman Jaap Stockmann van  hoofdklasser Bloemendaal. Ook drie andere jeugdkeepers deden mee aan de clinic. (Foto: Peter de Koning).
Keeper Tygo Heijnen van MEP D1 wordt onder vuur genomen door Oranje-doelman Jaap Stockmann van hoofdklasser Bloemendaal. Ook drie andere jeugdkeepers deden mee aan de clinic. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

ORANJE-DOELMAN TE GAST BIJ MEP

Keepen met Stockmann, hoe vet cool is dat!

Jaap Stockmann, de vaste doelman van hoofdklasser Bloemendaal en het Nederlands elftal, verzorgde donderdag in sportpark Molenwijk een clinic voor vier jeugdkeepers van MEP. Stockmann nam alle tijd voor een stevig lesje keepen op het Boxtelse kunstgras...

Een clinic bijwonen met de beste hockeykeeper van Nederland, hoe vet cool is dat? Dat zag je aan de gezichten van Tygo Heijnen (MEP D1), Stijn Hessels (MEP C3), Thijmen Schoenmakers (MEP JC1) en Bart Schermer (MEP JB1). Onder leiding van Stockmann leerden ze in een tijdsbestek van twee uur een heleboel tips om hun spel te verbeteren.

Stockmann is een grote naam in het Nederlandse hockey. Hij speelde 120 interlands en werd vijfmaal Nederlands kampioen. Ook pakte hij twee Europese titels en won hij in 2012 zilver op de Olympische Spelen. Hij werd tweemaal uitgeroepen tot beste hockeykeeper van de wereld en was de beste doelman tijdens twee Champions Trophy's.

AANWIJZIGINGEN

De Oranje-doelman genoot in Boxtel van de clinic en nam op het waterveld van MEP alle tijd om zijn pupillen de kneepjes van het betere keeperswerk bij te brengen. Juist omdat hij slechts met vier keepers aan de slag kon gaan, was er volop tijd om tal van spelsituaties door te nemen en voor elke jonge goalie tijd te nemen en aanwijzingen te geven.

MEP biedt haar spelers vaker clinics aan met topspelers. In het verleden waren onder meer Jeroen Delmée, Sander van der Weide en Piet-Hein Geeris regelmatig bij 'hun' club te vinden. De Oranjemannen van de Olympische Spelen in Atlanta (1996) kregen navolging van andere MEP-talenten die inmiddels uitgevlogen zijn, zoals Jelle Galema en Roel Bovendeert.