'locatie biedt meer mogelijkheden'

Fysio-Team opent in mei
aan Nieuwstraat Liempde

De metamorfose van het voormalige pand van de Rabobank aan de Nieuwstraat in Liempde is vrijwel voltooid. Alleen de kluisdeur verraadt de vorige bestemming van het pand... Begin mei verhuist fysiotherapiepraktijk en trainingscentrum Fysio-Team haar Liempdse vestiging van De Kloosterhof naar het voormalige pand van de Rabobank aan de Nieuwstraat. Na de pinksterdagen kunnen mensen er terecht voor alle specialisaties.

Vorige week maakte het team van fysiotherapeuten kennis met de nieuwe werkplek. Zes therapeuten onder leiding van praktijkhouder Kees Verschoor bemannen om toerbeurt de praktijk. Hierdoor wordt in de praktijk in Liempde naast fysio- en manuele therapie ook bekken-, oedeem-, oncologische en geriatrie fysiotherapie aangeboden. Er is een nieuwe oefenzaal gerealiseerd. Eén van de behandelkamers is in de oude kluis van de voormalige Rabobank geplaatst. ,,Door goede ventilatie en ledverlichting wordt dit ook een prettige werkplek", aldus Verschoor.

werkwijze

Manueel therapeute Malou van Kempen, werkzaam op de locatie in De Kloosterhof, noemt het een meerwaarde om met een team van specialisten op de nieuwe locatie te werken. ,,Moeilijk behandelbare klachten kunnen in samenwerking met een collega van diverse kanten worden beoordeeld, waardoor de beste behandeling wordt gekozen. Deze werkwijze bevalt in Boxtel op de locatie aan het Breukelsplein al goed. Niet alleen de therapeuten, maar ook de patiënten waarderen de werkwijze." Bekkentherapeute Anouk Kappen en oedeemtherapeute Elly Martens geven aan al diverse patiënten uit Liempde te behandelen; die kunnen nu dichter bij huis terecht. Ook zijn de lijnen met de huisartsen in de nieuwe situatie korter en kan er sneller worden gehandeld.

Marcel van Engelen, al jaren boegbeeld van de locatie in Liempde, noemt met name de vooruitgang in mogelijkheden op de nieuwe locatie. De uitgebreide oefenzaal geeft vele mogelijkheden, zoals het trainen van spierfuncties en de verbetering van de belastbaarheid. Dit is ook de reden voor nieuwkomer Yvonne Sijbers om zich als geriatrie fysiotherapeute bij Fysio-Team aan te sluiten. Haar doelgroep, de kwetsbare ouderen en chronisch zieken, is gebaat bij goede trainingsmogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Fysio-Team via telefoonnummer (0411) 63 13 68 of kijk op www.fysio-team.nl.


Buurten over zorg in Orion

WoonWijs is gestart met het project 'Blijvend thuis in eigen huis'. De komende wekend worden diverse bijeenkomsten gehouden waar dit onderwerp centraal staat. Dinsdag 3 mei is er een informatiemiddag in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel.

Wim van Amelsfort en René Heesbeen van de gemeente Boxtel vertellen meer over de mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen. Belangstellenden leren meer over het aanpassen van hun woning en de mogelijkheden daarvoor. De bijeenkomst in Orion wordt georganiseerd door Buurten over Zorg en wordt gehouden van 14.00 tot 16.30 uur. De deelname is gratis.

WoonWijs houdt de bijeenkomst op meerdere data. Dinsdag 26 april zijn belangstellenden vanaf 14.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots en dinsdag 10 mei om 14.00 uur in De Walnoot. Woensdag 18 mei wordt vanaf 19.30 uur de laatste bijeenkomt in deze serie gehouden in Sint-Ursula.