Zeven leerlingen uit groep 4 van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel doen op 15 mei hun eerste communie. Met het verkopen van 'hartenwensen' zamelen ze geld in voor Villa Pardoes. (Foto: Henk van Weert).
Zeven leerlingen uit groep 4 van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel doen op 15 mei hun eerste communie. Met het verkopen van 'hartenwensen' zamelen ze geld in voor Villa Pardoes. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

COMMUNICANTJES THERESIASCHOOL IN ACTIE VOOR VILLA PARDOES

Hartverwarmende actie Lennisheuvel

HENK VAN WEERT

Een hartverwarmend schilderij voor 15 mei. Onder die slogan zamelen de zeven communicantjes uit Lennisheuvel geld in voor Villa Pardoes. Deze week hadden ze al ruim vierhonderd euro opgehaald. ,,Maar we hopen meer dan duizend euro", glunderen de vierde-groepers van de Sint-Theresiaschool.

Elk jaar zamelen kinderen die hun eerste communie doen geld in voor het goede doel. ,,Maar Villa Pardoes was nog nooit aan de beurt. Dus dat vond ik een goed idee", vertelt Djena. Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar een gratis vakantieweek aan in de Efteling. ,,Eind maart hebben we een rondleiding gehad in Villa Pardoes. Dat maakte best veel indruk", vindt Laura.

CANVAS DOEK

Rob knikt. Hij is de enige jongen die zijn eerste communie doet op Eerste Pinksterdag en laat zijn de pop Pardoes zien. Én zijn zelfgemaakte spaarpot. ,,Iedereen die minimaal een euro in de spaarpot doet, mag een hartje tekenen op mijn schildersdoek."

Elk communicantje heeft een eigen spaarpot én een met canvas bespannen raamwerk. Susan heeft haar schilderij meegenomen en toont het vol trots. ,,Je mag een hartje tekenen en ook je naam erin zetten als je wilt", zegt het meisje met een lachend gezicht. Nou, zoiets kan natuurlijk niemand weigeren...

HARTJES ÉN ZONNETJES

Naast een rondleiding in Villa Pardoes leidde de inzamelingsactie van de zeven basisschoolleerlingen ook tot een bezoek aan de Rotary-afdeling Boxtel-Oirschot-Haaren. Daar was vorige week de algemeen directeur van Villa Pardoes, Peter Persoon te gast. Met hem maakten de kinderen kennis.

,,Een heel aardige man, hoor. Hij heeft verteld wat Villa Pardoes betekent voor zieke kinderen en hun ouders", meldt Robi. Naast hartjes verkoopt zij ook zonnetjes op haar schilderij. ,,Maar ook die kosten geld hoor..."

STATIEGELD

Marie-José geeft aan dat niet alleen de hartjes en zonnetjes geld opbrengen. ,,Als de schilderijen straks helemaal vol zijn, gaan we ze verkopen." ,,En daarnaast houden we met onze hele school ook een actie voor Villa Pardoes. Alle leerlingen zamelen lege flessen in en het statiegeld dat dit oplevert komt ook ten goede aan de actie", weet Romy.

FOTO BOVEN: Van de 37 leerlingen uit de twee groepen 4 van basisschool Sint-Theresia doen er zeven op Eerste Pinkstersdag hun communie. Van links naar rechts en van boven naar beneden: Romy Brands, Marie-José Broks, Rob Hermans, Djena van den Heuvel, Susan van der Velden Jonkers, Robi Schoenmakers en Laura Rokuszvka. (Foto: Henk van Weert).

Boxtel

Tweedehands markt

De Boxtelse vogelvereniging Ons Ideaal houdt zondag 24 april van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehands markt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Op de benedenverdieping worden ruim zeventig verkooptafels ingericht waar bruikbare spulletjes worden aangeboden. Het aanbod omvat onder meer kleding, speelgoed, glas en aardewerk maar ook elpees. Toegang één euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Om geld in te zamelen voor Villa Pardoes verkochten leerlingen van de Sint-Theresiaschool zondag ook tweedehands spulletjes tijdens de rommelmarkt van buurtvereniging De Mijlpaal. (Foto: Annelieke van der Linden).