Massale deelname aan Koningsspelen

Bijna alle Boxtelse basisscholen doen morgen, vrijdag 22 april, op de laatste dag voor de start van de voorjaarsvakantie, mee aan de jaarlijkse Koningsspelen. De sportparken Munsel en Den Wielakker bieden die dag een onderkomen aan liefst 820 basisscholieren.

Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de Angelaschool, De Beemden, de Prinses Amaliaschool, De Spelelier, de Sint-Theresiaschool en De Vorsenpoel doen mee aan verschillende sporten: honk- en softbal, rugby, atletiek, voetbal en tafeltennis. Wethouder Herman van Wanrooij geeft in het sportpark om 08.45 uur het startsein, daarna beginnen de Koningsspelen met een gezamenlijke dans.

De organisatie van de Koningsspelen is in handen van Buurtsport Boxtel, dat die dag 65 leerlingen van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC Tilburg inzet als begeleider.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sportclubs: honk- en softbalvereniging Ducks, rugbyclub Ducks, atletiekvereniging Marvel, tafeltennisclub Taverbo en voetbalclub Boxtel.

De onderbouw van genoemde scholen krijgt op de eigen school een invulling van de Koningsspelen en viert op die manier de verjaardag van koning Willem- Alexander.