Jeroen Kant verzorgde vorig jaar tijdens de eerste editie van Live in Liempde een intiem concert in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw aan het Raadhuisplein. (Foto: Gerard Schalkx).
Jeroen Kant verzorgde vorig jaar tijdens de eerste editie van Live in Liempde een intiem concert in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw aan het Raadhuisplein. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

KAARTVERKOOP HUISKAMERFESTIVAL START 22 APRIL 19.00 UUR

Live in Liempde wil opnieuw verrassen

MARC CLEUTJENS

Shawn Mayer is het landelijke leven gewend. De 21-jarige zangeres uit het nietige May City, Iowa zal dus niet opkijken als ze op zondag 5 juni in Liempde belandt voor een optreden tijdens de tweede editie van Live in Liempde. Of de Amerikaanse ook bekend is met het fenomeen huiskamerfestival is niet duidelijk. Ze zal net als het publiek vorig jaar positief verrast zijn door de opzet van het evenement...

Shawn Mayer (kleine foto) is in juni op tournee in Europa en koppelt er een uitstapje naar Liempde aan vast. Daar zal ze, net als drie andere artiesten, viermaal optreden voor de in totaal tweehonderd bezoekers van Live in Liempde. Het huiskamerfestival beleefde vorig jaar de vuurdoop en viel zó in de smaak, dat de organisatoren meteen hebben besloten een nieuwe editie op te zetten. ,,Het is altijd de bedoeling geweest er een blijvend evenement van te maken", vertelt Karin van den Broek.

HUISKAMERCONCERT

Het idee voor Live in Liempde komt van plaatsgenote Trees van Nunen, die eens een huiskamerconcert bijwoonde en zo enthousiast raakte, dat een lokale variant werd bedacht. De keuze viel op een cultureel huiskamerfestival. Met Arjan en Judith Terlouw en William van Houtum tekenen ze dit jaar voor een nieuwe aflevering. ,,Op vier locaties gaan we het publiek trakteren op muziek, cabaret en toneel", vertelt Van Houtum. ,,Heel bewust kiezen we voor vier nieuwe locaties en vier nieuwe artiesten omdat we elk jaar willen verrassen", vult Van den Broek aan.

Wekelijks zijn de afgelopen periode via Facebook de diverse locaties en artiesten bekendgemaakt. Vaststaat dat op het affiche van Live in Liempde naast singer-songwriter Shawn Mayer ook cabaretier en de veel gelauwerde tonprater Andy Marcelissen staat. Opvallend is dat ook fanfare Concordia gaat optreden. ,,De fanfare heeft zichzelf gemeld en we denken dat ze een heel verrassend repertoire gaat verzorgen", lacht Van den Broek. ,,Het publiek zal versteld staan. Enne... verwacht geen typische fanfaremuziek..."

KORTSLUITING

Onder regie van Lieke Faber, die vorig jaar deelnam aan de organisatie van Live in Liempde en een toneelstuk schreef dat werd opgevoerd in de klompenfabriek van de familie Traa, is dit jaar een nieuw theaterstuk gemaakt. Onder de titel 'Kortsluiting' wordt op een van de locaties toneel gespeeld.

Ook de vier locaties van Live in Liempde zijn inmiddels bekend. Een van de optredens zal plaatsvinden in een langgevelboerderij aan de Koestraat. Ook de woning van Willy Beerens op de hoek van de Barrierweg en Eikendaal is gereserveerd, net als een loods nabij Daasdonk en Cultuurlogies Looeind, de bed & breakfast van Geert en Désiré van Laarhoven. ,,Welke voorstelling op welke plek te zien is, zeggen we niet", lacht Van Houtum. ,,Dat is een verrassing voor het publiek."

De tweehonderd bezoekers van Live in Liempde, die zondag 5 juni om 13.00 uur in vier groepen vanaf restaurant Hof van Liempde op pad gaan, worden begeleid door een gids. De route is samengesteld door heemkundestichting Kèk Liemt.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor Live in Liempde start vrijdag 22 april om klokslag 19.00 uur. Belangstellenden kunnen uitsluitend vanaf dat tijdstip per e-mail kaarten bestellen; de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Mailen kan naar liveinliempde@gmail.com. Kaarten kosten 17,50 euro per persoon, wie na afloop wil aanschuiven voor een diner in restaurant Hof van Liempde, betaalt 32 euro per persoon.

FOTO BOVEN: Singer-songwriter Jeroen Kant verzorgde vorig jaar tijdens de eerste editie van Live in Liempde een intiem concert in de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw aan het Raadhuisplein. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding