Rugbybenjamins naar Boxtel voor het ZeeBraLim-toernooi

Het Boxtelse sportpark Den Wielakker was een maand geleden één van de locaties waar vijf miniteams in een voorronde streden om het Nederlands kampioenschap rugby. Zaterdag 16 april vindt bij rugbyclub Ducks opnieuw een groot evenement plaats: het ZeeBraLim-toernooi voor benjamins. Dertien teams hebben zich ingeschreven.

Het ZeeBraLim-toernooi is het kampioenschap van Zuid-Nederland voor de benjamins, rugbyers in de leeftijd van 9 en 10 jaar. Voor de benjamins van Ducks is dit toernooi een uitdaging om te laten zien dat zij met de andere teams kunnen strijden om de prijzen. De Boxtelse rugbyers hebben extra getraind om goed voor de dag te komen. Het zal een hele klus worden aangezien Ducks nog ervaring mist. De meeste spelers zijn pas dit seizoen begonnen met rugby. Het is echter wel een uitgelezen kans om ervaring op te doen. Ducks is in een poule ingedeeld met Bokkenrijders Roermond, Octopus Uden en RC Eindhoven. Het toernooi start om 10.30 uur. De laatste wedstrijden worden om 14.30 uur gespeeld.

Programma zaterdag 16 april

Turven: toernooi Roermond        10.00

Benjamins:toernooi Boxtel        09.30

Mini's: toernooi Roosendaal        10.00

Programma zondag 17 april:

Greate Pier - Ducks/Oysters        (b)13.00


Kruisboogwedstrijd

De Gemondse gilden organiseren op zondag 17 april vanaf 11.00 uur bij gildenaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg het Noord-Brabants kampioenschap kruisboogschieten. Ook is er een wedstrijd handboogschieten. Alle deelnemers behoren tot een Brabants gilde en er worden 130 kruisboogschutters en veertig handboogschutters verwacht. Er vallen verschillende zilverprijzen te verdienen. Kinderen kunnen deelnemen aan wedstrijden kruisboogschieten, handboogschieten én laserschieten.