Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

VERLIES BOXTELSE TAFELTENNISSERS

Taverbo/Sabo opnieuw
onderuit bij Back Hands

Voor de tweede maal in enkele weken tijd ging het eerste tafeltennisteam van Taverbo/Sabo onderuit tegen The Back Hands. In de reguliere competitie werd in eigen huis al met 7-3 verloren. En de eerste wedstrijd in de kampioensgroep van de hoofdklasse A werd vrijdag in Sint-Willebrord gewonnen door de gastheren: 6-4. In de degradatiepoule van de hoofdklasse B verloor Taverbo 2 met dezelfde cijfers van Hotak '68.

Vanwege de enorme voorsprong van koploper Bergeijk was het kampioenschap voor zowel Taverbo als The Back Hands slechts nog in theorie haalbaar. Omdat er uiteraard wel het nodige prestige op het spel stond, gingen beide ploegen er toch nog een keer voor staan.

BIETENBRUG OP

Aanvoerder Teun Vlaminckx slaagde er in ieder geval in om revanche te nemen. In de thuiswedstrijd kreeg hij nog drie nederlagen te incasseren, maar nu pakte hij twee winstpartijen mee. Alleen tegen de sterke Richard Verstijlen moest hij een puntje inleveren. Dit deed ook kopman Michel Sperling, die de vorige keer juist nog van Verstijlen won. Danny Smits ging wederom driemaal de bietenbrug op waardoor de eindstand op 6-4 kwam en beide ploegen stuivertje wisselden op de ranglijst. Zaterdag 23 april sluit Taverbo 1 de competitie thuis af met tegen Bergeijk, dat dan ongetwijfeld de kampioensvlag al heeft mogen hijsen.

MORELE WINNAAR

In de hoofdklasse B ging Taverbo 2 zaterdagmiddag bij Hotak '68 eveneens met 6-4 het schip in, maar stapte desondanks het Boxtelse team als de morele winnaar uit de tafeltennisarena van Hoogerheide. Omdat twee van de vier teamleden verhinderd waren en alle invallers uit de lagere teams zelf een wedstrijd moesten spelen, kon Taverbo niet volledig aantreden. Dit betekende dat Hotak, voordat er ook maar één bal geslagen was, al met 3-0 voor stond.

Erik Mangnus en Jasper van der Aa kwamen nog heel dicht bij een fraai resultaat in een wedstrijd die louter spannende partijen kende. Dit was vooral te danken aan Mangnus die al zijn duels over de volle vijf games speelde én in winst om wist te zetten. Van der Aa was iets minder gelukkig. Hij won eenmaal, maar verloor op bizarre wijze zijn overige twee partijen. Omdat ook het dubbelspel nipt verloren ging bleef een echte stunt uit.


DEBUTANT NESTELT ZICH IN TOP 3

Junioren Taverbo doen het goed in de tweede klasse

Het eerste juniorenteam van tafeltennisclub Taverbo/Sabo lijkt tegen het einde van het seizoen eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de tweede klasse. De debutant won thuis royaal van Irene uit Tilburg: 7-3.

Lars de Laat en Sjoerd van Heerebeek waren in topvorm en wonnen al hun partijen. Samen met Remco Rooijakkers hield Lars de Laat ook de punten van de dubbel in Boxtel. Hierdoor heeft dit team met 41 punten uit acht wedstrijden haar derde plaats in de ranglijst weten te verstevigen.

Volgende week staat er voor het eerste jeugdteam een spannende uitwedstrijd op het programma tegen Artisan Valkenswaard, dat afgelopen weekeinde dankzij een ruime zege op ATTV '71 uit Stiphout nu samen met Meppers uit Heeze de ranglijst aanvoert.

Ook de overige jeugdteams van de Boxtelse tafeltennisclub speelden zaterdag thuis, maar zij verloren. Het tweede jeugdteam wist ondanks het gemis van een derde speler toch nog enkele punten te pakken in het duel tegen De Zwaantjes (4-6), maar is met 34 punten uit acht wedstrijden teruggezakt naar de voorlaatste plaats. De spelers zullen dan ook alles op alles moeten zetten als ze zaterdag in Tilburg spelen tegen koploper Tios '51.

Taverbo 3, dat vorige week nog met 0-10 won van Rally 4 uit Wijk en Aalburg, had het met het derde team van deze vereniging duidelijk lastiger. De eerste twee wedstrijden werden door Merlina Singh en Max van Dongen vrij makkelijk gewonnen. In de dubbel hadden Van Dongen en Sanne van der Schoot echter vijf games nodig om de partij winnend af te sluiten. Daarna wilde het niet meer lukken en wist alleen Singh op het nippertje in de laatste wedstrijd nog een punt te pakken, waarmee de stand op 4-6 kwam.


MEISJESTEAM A1 AAST OP TITEL

Pijnlijk verlies voor volleyballers Blox

De volleybalmannen van het Boxtelse Blox hebben zondag met 3-1 verloren van Were Di. Na een reeks prima resultaten was de verliesbeurt tegen Were Di een bittere pil. Met nog twee duels te spelen, zijn er kansen om het seizoen een mooi slotakkoord te geven.

Blox kende een magere start. Passes waren niet zuiver waardoor het spel niet echt goed op gang kwam. De eerste set ging met 25-22 verloren, maar alles wees erop dat Blox zich in de tweede set kon herpakken. Maar ook in deze set liet de ploeg te veel kansen liggen en won Were Di nipt: 25-23.

De derde set was erg rommelig en er zat geen pit meer in het Boxtelse team. Verdedigend stond het nog aardig maar de aanval kwam er nog steeds moeizaam uit. Opnieuw trok de thuisploeg aan het langste eind.

In de vierde set lukte het Blox alsnog een punt te pakken. Joep van de Broek stond goed te spelen, zowel passend als aanvallend. Hij was ook de beste speler aan de kant van Blox. Tweede spelverdeler Sten IJsseldijk werd in de slotfase ingebracht vanwege een blessure bij Teun van de Boer. Scoren ging in deze fase van het duel een stuk beter; de setwinst voor Blox (17-25) was verdiend.

Blox speelt zaterdag 16 april om 14.30 uur thuis in sportcomplex De Braken tegen VCE/PSV.

VOLOP IN DE RACE

De meiden van Blox A1 zijn bezig aan een ijzersterke race en hebben acht van de negen duels in hun klasse gewonnen. Daarom doen ze nog steeds volop mee in de race om de titel, al zijn ze afhankelijk van de resultaten van kampioenskandidaat Hilver. Blox won zaterdag in De Braken met 3-1 van Condor uit Kaatsheuvel. Zondag werd in Oirschot tegenstander VC Verrekijker met 4-0 overklast. Zaterdag 16 april speelt Blox A1 de belangrijke wedstrijd tegen Dunamis, aanvang 12.30 uur in De Braken. Bij winst van tenminste 3-1 behoudt de ploeg kans op de titel waarbij ze wel afhankelijk is van de resultaten die Hilver boekt.

Afbeelding