Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

GROTE ATLETIEKWEDSTRIJD IN OISTERWIJK

Veel regio-atleten naar Vennenloop

Taxandria Atletiek houdt zaterdag 16 april haar jaarlijkse Vennenloop in Oisterwijk. Veel atleten die aan de start verschenen van de Paasloop in Boxtel zijn ook te vinden in het deelnemersveld in Oisterwijk dat jaarlijks zo'n vijfhonderd sporters telt.

Start en finish van de Vennenloop zijn dit jaar op de atletiekbaan van sportpark De Gemullenhoeken. Met een uitgebreid loopprogramma is er een afstand voor jong en oud. Het parcours voor de senioren gaat door de bosrijke omgeving van Oisterwijk. De jeugdlopen vinden op de atletiekbaan plaats. De 1.500 meter gaat van de baan af.

Het programma start om 16.30 uur met de inschrijving. De meeste atleten hebben zich overigens al vooraf ingeschreven. Om 17.00 uur start de Vennenloop met een aantal jeugdwedstrijden over 400, 800 en 1.500 meter voor jongens en meisjes. Aansluitend is de prijsuitreiking.

De wedstrijd voor volwassenen over 15 kilometer start om 18.30 uur en maakt deel uit van het Global-e wegcircuit. Op dat tijdstip gaan ook de trimmers van start, die kiezen voor afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. De prijsuitreiking is om 20.15 uur.

KINDERPROGRAMMA

In samenwerking met Kindergarden Oisterwijk heeft Taxandfria Atletiek dit jaar een extra leuk programma voor kinderen samengesteld. In het nieuwe clubhuis kunnen kinderen vanaf 16.30 uur gezellig knutselen of zich laten schminken als een jachtluipaard. Dat is immers het snelst rennende dier op aarde.

Alle informatie over de Vennenloop staat op www.vennenloop.nl.

Boxtel

Smartlappenavond

Het Dükerskoor zingt maandag 25 april in grand café Rembrandt (Rechterstraat) haar repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen en het koor deelt daarvoor tekstbundels uit. De avond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang is gratis.