Twee leden van de wedstrijdploeg van bevelvoerder Bob Leermakers in actie in een rioolgemaal. Hier moest een 'slachtoffer' uit een benarde situatie bevrijd worden. De Boxtelse equipe legde beslag op de tweede plaats. (Foto: Persburo Sander van Gils).
Twee leden van de wedstrijdploeg van bevelvoerder Bob Leermakers in actie in een rioolgemaal. Hier moest een 'slachtoffer' uit een benarde situatie bevrijd worden. De Boxtelse equipe legde beslag op de tweede plaats. (Foto: Persburo Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

TWEE WEDSTRIJDPLOEGEN IN ACTIE IN RAVENSTEIN

Brandweer Boxtel gooit hoge ogen

Twee wedstrijdploegen van de brandweer in Boxtel hebben zaterdag deelgenomen aan vaardigheidstoetsen in Ravenstein. De teams kwamen uit in de 112-klasse.

De equipe die onder leiding stond van Bob Leermakers werd tweede en gaat door naar de volgende ronde. Deze wordt op 28 mei gehouden in Ermelo. Het team dat ook wel wordt aangeduid als de familieploeg en bestaat uit brandweerlieden uit Boxtel en Rosmalen, legde beslag op de negende plaats. Een goede prestatie, maar niet toereikend om in de volgende ronde uit te komen. De aanduiding familieploeg komt voort uit het feit dat de equipe bestaat uit vijf leden van de familie Van Rooij: Wil (bevelvoerder) en Pleuni van Rooij uit Boxtel en Martien, Jordy en Guido van Rooij uit Rosmalen.

De deelnemende wedstrijdploegen rukten uit voor een incident bij een rioolgemaal aan de Maasdijk in Ravenstein. Tijdens werkzaamheden in een put op het terrein was een monteur gewond geraakt en was tevens buiten bewustzijn. Bij aankomst werd men opgevangen door een tuinman. Het team van bevelvoerder Leermakers slaagde er snel in de situatie onder controle te brengen. De ploeg onder leiding van bevelvoerder Van Rooij moest naar een incident waar een monteur bekneld was geraakt.