De fluitisten Chantal van Eijndhoven (rechts) en Rana van Kollenburg
De fluitisten Chantal van Eijndhoven (rechts) en Rana van Kollenburg Foto: Hans van Doorn, Boxtelonline.nl

ENTHOUSIASTE REACTIES OP LENTECONCERT BOXTEL'S HARMONIE

Concerto d'Amore: onmogelijke liefde

De weersvoorspellingen waren niet erg rooskleurig voor een openluchtconcert en dus koos Boxtel's Harmonie er al enkele dagen voor aanvang voor om haar Concerto d'Amore te verplaatsen naar restaurant Molenwijk. Dat de zon uiteindelijk toch overvloedig scheen, zorgde ervoor dat wandelpark Molenwijk eigenlijk een prachtige entourage zou zijn geweest voor het lenteoptreden. Maar het publiek moest erkennen dat de muziek buiten nooit zo goed uit de verf was gekomen.

Dirigent Jules van de Loo en zijn orkestleden hadden het zich niet gemakkelijk gemaakt. De ouverture tot de opera La Gazza Ladra (Rossini) sprankelde. En de zesdelige balletsuite Romeo & Julia van Prokofiev beleefde een intense uitvoering, mede doordat Lotte Timmermans en Ranil van Peperstraten dansten op de meest bekende melodie uit dit werk. In dit allegro pesante verbeeldt de Russische componist de rivaliteit tussen de adellijke families Montague en Capulet en die werd op alle fronten treffend geraakt. Door het optreden binnen te houden, raakten de twee dansers echter wel wat in de verdrukking in de afgeladen zaal.

KIPPENVEL

Met het romantische Persis en het wervelende West Side Story maakte Boxtel's Harmonie het Concerto d'Amore tot een muziekmiddag die tot veel enthousiaste reacties bij de luisteraars leidde. ,,Regelmatig hebben jullie me kippenvel bezorgd", vertelde Leo Reurings terwijl hij een van de muzikanten een schouderklopje uitdeelde.

De in Vught woonachtige dirigent Van de Loo, die nu bijna een jaar de muzikale leiding heeft over Boxtel's Harmonie, was niet ontevreden, maar gaf na afloop wel aan dat er nog wat oneffenheden weg te werken zijn. ,,Inzetjes waren her en der niet helemaal gelijk. En ook kampten enkele muzikanten soms met wat intonatieproblemen. We hebben nog genoeg om aan te blijven werken."

Woensdag 29 juni en zondag 3 juli vertolkt Boxtel's Harmonie 'Peter en de Wolf' (ook van Prokofiev) als afsluiting van een educatieproject op vier basisscholen.

FOTO ONDER: De fluitisten Chantal van Eijndhoven (rechts) en Rana van Kollenburg vervulden een van de hoofdrollen in de uitvoering van Prokofiev's Romeo & Julia door Boxtel's Harmonie. (Foto: Hans van Doorn).