BOXTELSE COMPETITIE IN EINDFASE

Spanning stijgt in strijd om libretitels BBB

De strijd om het Boxtelse librekampioenschap is in de beslissende fase aanbeland. De spanning is groot, nog veel kanshebbers azen op een ereprijs.

In klasse A1 beleefden Corné Franken en Adrie van de Laak maandag in De Postiljon een afschuwelijke dip. Ze verloren niet alleen hun partij, maar wisten daarbij elk niet meer dan twee wedstrijdpunten in de wacht te slepen. Hierbij zij wel vermeld dat hun tegenstanders Peter van Lierop (11.80 gemiddelde) en Cor van Beers (6.25 gemiddelde) het méér dan uitstekend deden. Ook Christ Arts is duidelijk in the winning mood en heeft inmiddels zijn eindspurt gestart.

In klasse A2 ging het er, zoals gebruikelijk, wat minder sensationeel aan toe. Maar Perry van Weert heeft zich intussen wel heel sneaky in een kansrijke positie voor de finale gemanoeuvreerd. Middelerwijl rijzen de twijfels of het Piet Swanenberg, de kampioen van verleden jaar, zal gelukken om tot de finaleronde toe te treden.

CONCURRENTIE

In poule B1 op maandag in 't Geveltje wonnen Hans de Bresser en Theo Ossenblok hun wedstrijden en daarmee nestelden zij zich stevig in hun kopposities, hoewel laatstgenoemde zeker nog geduchte concurrentie te vrezen heeft van Joop de Langen.

Voor groep B2 zijn donderdag in De Comsche Hoeve de kaarten definitief geschud. Pascal Leijten verloor weliswaar van zijn vader Jos Leijten, wat pedagogisch alleszins correct genoemd mag worden, maar hem restten toch nog voldoende wedstrijdpunten om de tweede plaats te behouden. Guus Eltink verloor zijn match tegen Toon van Weert, die momenteel op ramkoers lijkt te liggen. Maar ook Eltink weet zich zeker van een finaleplaats.

In de vrijdagavondcompetitie bij café De Adelaar voor poule B3 blijven er nu drie kanshebbers over voor twee finaleplaatsen. Wie zal er afvallen? Kees Karssemakers, Adje Smetsers of Willem Witte?

In groep B4 liep koploper Jo Bovens lelijk averij op in zijn partij tegen Jan van den Braak middels de strafpunten voor het bereiken van de veertigste beurt. Dit kan hem nog lelijk opbreken want de concurrenten Gijs van Houtum en Toon van Houtum hijgen hun prooi al in de nek.

Voor afdeling B5 op vrijdag in De Comsche Hoeve bleef het ongemeen spannend. Bennie Bakker won met twaalf punten zijn match tegen Michel de Gelder, die slechts zes punten mocht noteren. Toch is deze score nog zodanig dat zowel Bakker als De Gelder koploper Cor van der Steen in hun laatste wedstrijd vermoedelijk van de troon zullen stoten.

STAND NA ZES RONDEN

A1: 1. C. Arts 51; 2. C. v. Beers, D. Coset, A. v. Brussel 47. A2: 1. M. v.d. Loo 65 (6 wedstrijden); 2. L. Griebe 54 (6 wedstrijden); 3. T. v.d. Steen 52; 4. P. v. Weert 52. B1: 1. H. de Bresser 58; 2. T. Driessen 55 (6 wedstrijden); 3. Th. Ossenblok en J. de Langen 52. B2: 1. P. Leijten 61 (6 wedstrijden); 2. G. Eltink 57. B3: 1. K. Karssemakers 55; 2. A. v.d. Sande 53 (zes wedstrijden); 3. A. Smetsers en W. Witte 52. B4: 1. J. Bovens 63 (6 wedstrijden); 2. G. v. Houtum 54; 3. A. v. Houtum 53. B5: 1. C. v.d. Steen 57 (6 wedstrijden); 2. B. Bakker 53; 3. M. de Gelder 52.