Bij de start van de nieuwe honk- en softbalcompetitie gooide sportwethouder Herman van Wanrooij (op de rug gezien) de First Pitch. Vanger in sportpark Den Wielakker was de 10-jarige Jonne Noordhoff van JRC Ducks. (Foto: Peter de Koning).
Bij de start van de nieuwe honk- en softbalcompetitie gooide sportwethouder Herman van Wanrooij (op de rug gezien) de First Pitch. Vanger in sportpark Den Wielakker was de 10-jarige Jonne Noordhoff van JRC Ducks. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SPORTWETHOUDER HERMAN VAN WANROOIJ GOOIT 'FIRST PITCH' IN DEN WIELAKKER

Honkballers Ducks openen competitie met winst

Traditioneel start de Boxtelse honk- en softbalclub JRC Ducks de nieuwe competitie met de First Pitch. Zaterdagochtend kwam sportwethouder Herman van Wanrooij naar sportpark Den Wielakker om de eerst bal van het seizoen te werpen. De 10-jarige Jonna Noordhoff van de Ducks-pupillen trad daarbij op als catcher. Jonna is, samen met vier andere Nederlandse kinderen, geselecteerd voor de World Childrens Baseball Fair, die in augustus wordt gehouden in Japan.

Wethouder Van Wanrooij speelde zelf in zijn jeugd twee jaar bij Ducks. De leren vanghandschoen uit die tijd had hij natuurlijk meegebracht...

De honkballers van Ducks kwamen een dag later voor het eerst deze competitie in actie. Ze speelden een uitwedstrijd in en tegen Tilburg. Daarbij haalden zij de eerste twee punten binnen door de thuisploeg met 7-17 aan de kant te zetten.

Nadat Ducks haar oefenseizoen succes- en hoopvol had afgesloten, stond zondag de eerste competitiewedstrijd geroosterd. Met de dauw nog op het gras begonnen de Boxtelse honkballers aan de eerste slagbeurt tegen de reserves van Tilburg. Een ongecontroleerde start van de Tilburgse werper leverde de eerste honklopers en punten op voor Ducks. Toen de Tilburgse werper zijn controle herpakte en de slagzone vond, maakte Jeroen van Nes hier gretig gebruik van door middel van een driehonkslag waarmee twee punten werden gescoord.

SLAGKRACHT

Van Nes was nog naar zuurstof op zoek toen hij de heuvel betrad. Zijn start was overtuigend en liet slechts één punt toe. Vanaf de derde inning ontketende de slagkracht van Ducks met in de vierde inning tweehonkslagen door Remco van Nistelrooij, Sherwin Theodora en Jan van der Wielen. De tussenstand liep uit naar 6-14.

Van Nes kende afgezien van de tweede inning weinig problemen. Hij stuurde vijf mensen met drieslag rechtstreeks terug naar de dug-out en kon de wedstrijd op eigen kracht in zeven innings voltooien.

Uitslagen zaterdag 9 april

Pup. S: Ducks - Stags        10-21

Beeball rookies: Ducks - Roef!        19-22

Beeball majors: Nuenen Lions - Ducks        22-15

Asp. S: Ducks - Roef!        22-9

Jun. H: Gryphons - Ducks        0-21

Uitslagen zondag 10 april

Heren: Tilburg - Ducks        7-17

Programma zaterdag 16 april

Beeball majors: Ducks - Bullfighters        10.00

Jun. H: Boosters - Ducks        11.00

Pup. H: Gryphons - Ducks        12.30

Asp. H: Ducks - Panters        12.30

Asp. S: Ducks - Jeka        15.30

Programma zondag 17 april

Dames: Neptunus - Ducks 1        10.30

Heren: Royals - Ducks 2        10.30

Heren: Nuenen - Ducks 1        14.30

Dartstoernooi

voor koppels

De Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo houdt zaterdag 28 mei in haar eigen accommodatie aan de Voetboog een duo-dartstoernooi met afterparty. Deelname aan het toernooi bedraagt zes euro er koppel, zowel voor leden als niet-leden.

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 20 mei via e-mail: ckuijpers@hotmail.com. Er worden geldprijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars van het dartstoernooi.

Koen de Kort:

23e in klassieker

De Liempdse wielrenner Koen de Kort eindigde zondag op de 23e plaats in de klassieker Parijs-Roubaix, op zes minuten van winnaar Mathew Hayman uit Australië.

Hij liet zich goed voorin zien, maar kwam even tot stilstand toen de Zwitser Fabian Cancellara ten val kwam en diverse volgauto's stopten. De Kort bleef doorfietsen en zat uiteindelijk in een groepje van zeven wielrenners die reden voor plaats twintig.