Mees van Abeelen was een van de grote uitblinkers tijdens de halve finale turnen in het Drentse Dalen. De Boxtelse kwalificeerde zich voor de eindstrijd die in mei in Waalwijk wordt gehouden. (Foto: Tabitta).
Mees van Abeelen was een van de grote uitblinkers tijdens de halve finale turnen in het Drentse Dalen. De Boxtelse kwalificeerde zich voor de eindstrijd die in mei in Waalwijk wordt gehouden. (Foto: Tabitta). Foto: Tabitta

FOUTLOZE OEFENINGEN DOOR BOXTELSE TURNSTER

Mees turnt de sterren van de hemel

De getalenteerde Tabitta-pupil Mees van Abeelen heeft zondag tijdens de eerste landelijke halve finale voor de jeugd in de categorie N3 grote indruk gemaakt. De Boxtelse turnde vier foutloze oefeningen en verdiende een ticket voor de nationale titelstrijd in Waalwijk op 28 en 29 mei.

Mees moest met teamgenoot Romy Schepens vierhonderd kilometer reizen om in het Drentse Dalen mee te doen aan de eerste landelijke halve finale. De beste twaalf turnsters van het eindklassement zouden een ticket voor de landelijke finale verdienen, net als de drie beste turnsters in de toestelfinales.

Mees deed wat van haar verwacht werd en turnde volgens trainers Roos van Bommel de sterren van de hemel. De Boxtelse was onverslaanbaar en kreeg dan ook verdiend de gouden medaille omgehangen. Ze plaatse zich voor de allround finale en verdiende een finaleplek in de toestelfinales sprong en brug.

BOTBREUKJE

Romy kende een minder goed toernooi. Ze had veel pech en kon zich niet optimaal voorbereiden vanwege een botbreukje. De voorbereiding was daardoor niet goed, maar desondanks liet ze zich van haar beste kant zien. In Dalen legde ze beslag op een knappe veertiende plek, die net geen recht gaf op een plek in de landelijke finale.

Tabitta heeft met de prestaties in Dalen andermaal laten zien bij de top van Nederland te horen. Met de strijd om het nationaal kampioenschap voor Mees van Abeelen in het vooruitzicht werkt de Boxtelse vereniging toe naar een mooie apotheose van het seizoen 2015-2016.

Afbeelding