DVG'er Wilco Voets (links) aast op de bal in een spelmoment met Jordi van Meurs en  Stephanus Reker van FC Eindhoven. (Foto: Albert Stolwijk).
DVG'er Wilco Voets (links) aast op de bal in een spelmoment met Jordi van Meurs en Stephanus Reker van FC Eindhoven. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

FC EINDHOVEN KLAAGT OVER GRASMAT

DVG boekt gelijkspel tegen lijstaanvoerder

In de thuiswedstrijd tegen koploper FC. Eindhoven zouden de Eindhovenaren onder de indruk geweest moeten zijn. Niet vanwege het 'stadion' van DVG maar wel vanwege de aanwezige supporters langs de lijn. In de derde thuiswedstrijd op rij stonden er voor zowel DVG als de amateurs van Eindhoven belangen op het spel. Het duel eindigde in 1-1, een stand waarmee beide ploegen na negentig minuten konden leven.

FC Eindhoven wil zo snel mogelijk de kampioensvlag hijsen terwijl DVG een plaats in de nacompetitie nastreeft. Deze ingrediënten zorgeden voor een spannend affiche in sportpark De Roode Bleek. Het moet gezegd worden dat de Eindhovenaren vooral in de eerste helft het betere van het spel hadden maar er werden, over en weer, nauwelijks kansen gecreëerd. Een overstapje van Martijn Caarls om de bal te laten lopen voor doelman Sander van Eeuwijk leverde de eerste kans op voor FC Eindhoven. Maar de goalie was alert.

Halverwege de eerste helft was er de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een vrije trap bereikte de mee opgekomen Martijn Caarls werd zijn inzet werd gered door de keeper en in de rebound was het Bart de Windt die zijn inzet opnieuw in de handen van de keeper zag belanden. Kort voor rust werd een Eindhovense aanval gestuit door de DVG-defensie en de toegekende vrije trap werd subliem ingeschoten. Van Eeuwijk was kansloos op dit schot: 0-1.

Iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou zijn, maar DVG besloot anders. Sander van de Ven kreeg de bal net buiten de 16 meter aangespeeld en haalde verwoestend uit. Het schot werd weliswaar aangeraakt, maar ook zonder dit contact zou de Eindhovense keeper kansloos geweest zijn. Met dit doelpunt sneuvelde ook het record van de keeper: 752 minuten zonder doelpunt. Ruststand 1-1.

ONMACHTIG

Na rust had DVG de zaken goed op voor elkaar en kon er meerdere keren een aanval opgezet worden, zonder dat de ploeg echt gevaarlijk werd. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Een strakke voorzet van Wilco Voets belande in de handen van de keeper en een kansje van Van de Ven ging over het doel. FC Eindhoven was onmachtig om kansen te creëren. Met die 1-1 stand hadden beide partijen eigenlijk wel vrede. FC Eindho-

ven liep toch een punt uit op de concurrentie en DVG behaalde een punt tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat.

Man of the Match was Sander van de Ven. FC Eindhoven klaagde na afloop voornamelijk over de grasmat. Maar de ploeg is gewend te spelen op de grasmat in het jan Louwers-stadion waarop ook het team dat uitkomt in de Jupiler League speelt. Wie zo'n veld gewend is, heeft al gauw reden tot klagen…

FOTO BOVEN: DVG'er Wilco Voets (links) aast op de bal in een spelmoment met Jordi van Meurs en Stephanus Reker van FC Eindhoven. (Foto: Albert Stolwijk).