De C1-junioren van RKSV Boxtel werden zaterdag kampioen en dat mondde uit in een zegetocht. Met een cabriobus... (Foto: Peter de Koning).
De C1-junioren van RKSV Boxtel werden zaterdag kampioen en dat mondde uit in een zegetocht. Met een cabriobus... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

C1-JUNIOREN BOXTEL PAKKEN TITEL MET NOG TWEE DUELS TE GAAN

Zegetocht door Boxtel met cabriobus...

Nu het einde van de voetbalcompetitie nadert, volgt voor diverse teams een heerlijke ontlading in de vorm van een behaald kampioenschap. Zoals voor het C1-elftal van het jubilerende RKSV Boxtel. De spelers werden zaterdag na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKDSV uit Diessen (8-1) niet op een platte kar door Boxtel gereden. Nee, hun ouders hadden een luxer vervoer geregeld: een heuse cabriobus!

Met zijn medespelers stond Ferdi van Blerck (14) maar raar te kijken toen in sportpark Munsel de open touringcar arriveerde. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan het elftal (dat wordt getraind en begeleid door Hans Poirters, John van de Langenberg, Marco Voets en Eric van Esch) de titel niet meer ontglippen. ,,Hoewel het toch nog even spannend was. Maar gelukkig verloor onze naaste concurrent", vertelde Ferdi.

En dus maakten de spelers een zegetocht door Boxtel. Natúúrlijk even langs sportpark Molenwijk om zustervereniging ODC te laten weten dat het kampioenschap een feit was. Maar ook over de Markt, zodat niemand de titelzege kon ontgaan. ,,En bij terugkomst in sportpark Munsel hebben we uiteraard een leuk feestje gebouwd", meldde Van Blerck, die na de zomervakantie overstapt naar de B-junioren van de roodwitten,

Ook in de strijd om de KNVB-beker presteert Boxtel C1 dit jaar goed. Onlangs bereikte het team de halve finale die op 14 mei wordt gespeeld.