De hockeymannen van MEP namen zondag revanche op het lager geklasseerde HOD uit Valkenswaard. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HOCKEYVROUWEN WINNEN VAN SON ONDANKS ROMMELIG SPEL

Frank en vrij MEP neemt revanche

De hockeymannen van het Boxtelse MEP speelden zondag frank en vrij en revancheerden zich op HOD voor de eerder dit seizoen in Valkenswaard opgelopen smadelijke nederlaag (2-0). Het vrouwenteam won zondag in sportpark Molenwijk met 2-1 van Son en kwam daardoor weer op de felbegeerde tweede plaats voor de play-offs terecht.

Coach Eric Verzijden beleefde zondag een aha-erlebnis. Als de dag van gisteren herinnerde hij zich zijn eerste optreden samen met broer Peter in MEP 1. Nu stonden hun beider zoons Sjoerd en Sam aan de afslag voor hun gezamenlijke vuurdoop in de Boxtelse hoofdmacht.

Verzijden wil in deze fase van de competitie wat talenten de kans geven met het oog op het volgend seizoen. Het pakte goed uit. In de eerste helft had MEP nog wat moeite met de gasten uit Valkenswaard, maar beide ploegen scoorden niet.

In de tweede helft was het initiatief aan Boxtelse zijde en was MEP duidelijk de bovenliggende partij. Een fraaie strafcorner werd om onduidelijke reden afgekeurd. Guus van Gardingen opende de score bij de tweede paal uit een pass van Nard van Geel, een standaardsituatie waarop de Boxtelse hockeyers veel trainen. Nadat Van Geel de doelman van HOD bij een strafbal kansloos liet (2-0), kreeg de thuisploeg nog wat kansen om de score verder uit te bouwen, maar dat lukte niet.

Coach Verzijden was vooral tevreden over zijn defensie, die had nauwelijks iets weggegeven. Zijn doel is nu de eervolle derde plaats. De hockeymannen spelen zondag 17 april in en tegen Sint-Oedenrode. Die ploeg is in een felle strijd verwikkeld om lijfsbehoud. Makkelijk zal het zeker niet worden. Afslag om 14.45 uur.

FOTO BOVEN: Stijn Koesen aan de bal namens MEP in het duel tegen het lager geklasseerde HOD uit Valkenswaard. (Foto: Peter de Koning).

MAGISTRALE ACTIE

Het werd een rommelige wedstrijd tegen het fysiek sterke Son. De combinaties liepen bij de MEP-vrouwen niet echt lekker en het heilig vuur ontbrak. De bezoeksters waren sterker, maar niet echt gevaarlijk. Beide ploegen kwamen in de eerste helft uit vier strafcorners niet tot scoren.

In de tweede helft nam de druk op het Boxtelse doel toe en het was in die fase dat keepster Amber Kools haar team voor een achterstand behoedde. Volkomen onverwacht brak MEP hierna de score open, door een prachtig backhand-schot van Sofie Rath. De hockeysters leken die voorsprong moeiteloos vast te houden, maar vijf minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker.

De teleurstelling van het opnieuw weggeven van een voorsprong in de eindfase leek in zicht. Totdat volkomen onverwacht, als een duveltje uit een doosje, de individuele klasse van Ivet van Schaijk de doorslag gaf. Met een magistrale actie bereidde zij drie minuten voor tijd de 2-1 voor. Deze keer had MEP het geluk aan haar zijde.

Ook de vrouwen van MEP spelen zondag in Sint-Oedenrode. Dat wordt een moeilijke wedstrijd op een traag veld tegen een sterke en ervaren ploeg. MEP moeten winnen om de tweede plaats vast te houden. Afslag om 12.45 uur.

Handbalsters HCB '92 sluiten af met gelijkspel

Het eerste vrouwenteam van de Boxtelse handbalvereniging HCB '92 heeft zondag in sportcomplex De Braken met 8-8 gelijkgespeeld tegen Achilles '95 uit Veldhoven. Het was de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie waarin HCB '92 eindigde op de zesde plek van de ranglijst.

HCB '92 had de thuiswedstrijd tegen Achilles '95 nipt verloren en ook zondag waren beide teams aan elkaar gewaagd. De Boxtelse vrouwen startten goed; snel na het eerste fluitsignaal opende Inge van Drunen de score vanuit een vrije worp.

De bezoekers uit Veldhoven wisten vanuit de hoek de Boxtelse doelvrouw Mary Swinkels met een stuitbal te passeren en liepen daarna uit naar 1-3 via enkele mooie afstandsschoten. HCB '92 vond de aansluiting door een snelle break-out van Hèlen Berkelmans en ook Mandy van Abeelen wist het net te vinden. Door goede wissels in te zetten bleef HCB '92 de aanval zoeken. Uiteindelijk gingen de Boxtelse handbalsters met een 5-4 voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd door beide partijen goed verdedigd, maar was het Van Abeelen die haar ploeg steeds via afstandsschoten op voorsprong bracht. HCB '92 verzuimde af en toe in de verdediging feller aan te pakken, waardoor Achilles '95 kans zag om keeper Swinkels te verrassen met schoten in de kruising.

Na nog een verdedigingsfout aan Boxtelse zijde, kon Achilles '95 aan het einde van de wedstrijd met een penalty de stand gelijk brengen: 8-8.