BILJARTERS VERLIEZEN VAN CONCURRENT

't Ivoor met ruime voorsprong naar laatste ronde driebanden

De confrontatie bij het driebanden-groot tussen de biljartclub 't Ivoor en naaste concurrent Ammerzoden 2 viel niet in het voordeel uit van de Boxtelaren (25-27). Leo van Westelaken verloor, net als Bernhard Legierse, die slechts één carambole te kort kwam. Louis van der Meijden hield het team in de race door winst en zijn tegenstander achter te laten op zeven punten. Hierdoor beginnen de driebanders van `t Ivoor met vijf punten voorsprong aan de laatste wedstrijd van het seizoen.

De voorlaatste wedstrijd in de librecompetitie verloor 't Ivoor 1 thuis van De Helftheuvel 1. Theo Verhagen en Chris Fasseur wisten niet te winnen; Louis van der Meijden redde de eer door zijn tegenstander te verrassen met een slotserie van 48 caramboles. Het werd 24-29.

't Ivoor 2 speelde tijdens een uitwedstrijd remise (27-27) tegen Triangel Bar 1. Emanuel Coort en Ad van Os wonnen dankzij goed spel; Leo Huijbers moest genoegen nemen met vijf punten. Een nipte overwinning (24-25) was weggelegd voor 't Ivoor 3. Theo van Dongen en Gerard de Beer waren overtuigende winnaars, terwijl Math Hendriks vijf punten liet liggen in het duel met De Uitdaging.

Bij de recreanten ging de vlag uit voor het eerste libreteam dat zich met overmacht verzekerde van de titel met nog één speelronde te gaan. Theo Verhagen en Peter Franken maakten dit keer het verschil met twee winstpartijen. Toon Bevers en Henk van Boxmeer behaalden samen de benodigde dertien punten voor het kampioenschap. Het werd 33-31 tegen 't Zuid.

Het tweede libreteam boekte een verdienstelijke winst op Triangel 1: 37-35. Wim Bekkers, Han de Vocht en Frans Klein waren de winnaars, Jan Meeuwis scoorde zeven punten. 't Ivoor 3 leed een zware nederlaag tegen De Kruiskamp (37-29). Alleen Wim van Dijk won zijn partij; Frans Maas, Will van de Oetelaar en Harrie Verhoeven verloren.

Uitslagen driebanden-klein

NAL 8 - Ivoor 3        28-20

Groene Laken 1 - Ivoor 5        27-21

D'n Brouwer 3 - Ivoor 6        26-22