Verhalen uit de Achtertuin, met twee Boxtelaren in de gelederen, treedt op tijdens de preview van Podium Boxtel.
Verhalen uit de Achtertuin, met twee Boxtelaren in de gelederen, treedt op tijdens de preview van Podium Boxtel. Foto: Verhalen uit de Achtertuin

Voorproefje nieuw seizoen op 11 mei

Podium Boxtel onthult namen nieuw seizoen

Theaterliefhebbers moeten nog even geduld hebben voor het seizoen van 2016-2017 van start gaat en muzikanten, cabaretiers en toneelspelers met frisse nieuwe voorstellingen de bühne in Podium Boxtel beklimmen. Het huidige theaterprogramma loopt, met nog een paar acts op de Boxtelse planken te gaan, bijna ten einde en het nieuwe seizoen start pas weer in september. Als voorproefje op het nieuwe programma organiseert Podium Boxtel op woensdag 11 mei vanaf 20.15 uur de jaarlijkse preview, waarin de nieuwe namen bekend worden gemaakt en bovendien al vier artiesten komen optreden.

Podium Boxtel trok afgelopen jaar een aantal grote namen aan en met succes: de zaal zat keer op keer bomvol. De bekende Americana-artiest én best geklede man van Nederland, Danny Vera wist de harten van het Boxtelse publiek te veroveren met zijn indrukwekkende stem evenals zijn tegenpool cabaretier Daniël Arends met zijn gevatte opmerkingen.

Ook voor het komende seizoen heeft Podium Boxtel enkele grote namen weten te strikken. Zo komt cabaretier Javier Guzman weer langs en zal de populaire zangeres Anneke van Giersbergen haar liedjes ten gehore brengen. Tijdens de preview passeren vier artiesten de revue die vanaf september te zien zijn in het Boxtelse theater. Zo maakt duizendpoot Max van den Burg zijn opwachting. Hij werd bekend met zijn rol als zanger Ronnie in de film New Kids Nitro en heeft naast zijn acteerwerk een avondvullend cabaretprogramma. De avond brengt nog meer cabaret: twee van de vier komieken van de comedyshow Bourgondische Belgen komen langs.

Boxtels talent

Uiteraard komen ook enkele Boxtelse artiesten langs op de preview-avond, waarvan Podium Boxtel nog één act onder de pet houdt. Twee alom bekende Boxtelse muzikanten zullen deze avond namelijk de bühne betreden als duo. Volgend jaar staan ze met een avondvullend programma in het theater, maar dit jaar zullen ze tijdens de preview het publiek ontroeren met hun samenspel. Daarnaast brengen ook de jongens van Verhalen uit de Achtertuin hun improvisatieshow op de planken. Zij combineren rap en comedy en werden door nieuwsblad Metro al omschreven als 'de rappende Lama's'.

Kaarten

Kaarten voor de preview van het nieuwe programma van Podium Boxtel zijn gratis, maar moeten wel online besteld worden via www.podiumboxtel.nl of door te bellen naar telefoonnummer (040) 291 34 44. Er zijn nog enkele kaarten voor deze avond beschikbaar.


DONDERDAG 21 APRIL IN SINT-URSULA

Informatie-avond over

radicalisering jongeren

Radicalisering onder jongeren is een thema dat de gemoederen steeds meer bezighoudt, ook op lokaal niveau. Hoe herken je risicogroepen, wat is de rol van de gemeente en wat gebeurt bijvoorbeeld in de plaatselijke moskee? Op donderdag 21 april komen al deze vragen aan de orde op een informatieavond in Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel.

De avond is een initiatief van de Somalische stichting Hiigsi. Die wil de bewustwording over de risico's bevorderen, de oorzaken in beeld brengen en handvatten vinden om te voorkomen dat met name moslimjongeren extremistische ideeën ontwikkelen en als jihadisten gaan vechten voor terreurgroepen als IS of al-Shabaab.

HULP BEVOLKING

Abdirizak Osman, eigenaar van Aros Training Bureau, verzorgt onder meer jongerentrainingen tegen radicalisering en schetst aan het begin van de avond de problematiek. Wethouder Marusjka Lestrade verwoordt als gastspreker onder meer de visie en aanpak van de gemeente Boxtel. De gemeente is volgens de organisatoren blij met de informatieavond omdat de instanties het probleem onmogelijk kunnen monitoren zonder hulp vanuit de bevolking.

ANGST

De voorzitter van Moskee Boxtel, Hamid Omair, vertelt over de inzet van zijn vereniging en hoe die signalen van jongeren opvangt en ouders met zorgen ondersteunt. Ook legt Omair uit hoe de leden van de moskeegemeenschap reageren op angst en vragen in de samenleving. Hij geeft een presentatie waarin 'positief opvoeden' een hoofdrol speelt.

Jongerenwerker Bart Lonterman van welzijnsorganisatie ContourdeTwern vertelt welke ontwikkelingen er zichtbaar zijn onder de Boxtelse jeugd en hoe het jongerenwerk daarmee omgaat. Bezoekers kunnen vragen stellen en de discussie aangaan met elkaar en de sprekers.

De informatieavond in Sint-Ursula begint om 19.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.