Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van Pasen, tevens Roepingenzondag, met als motto: 'Ik ken de mijnen'. Wij stellen God graag als een Goede Herder voor. Menigmaal wordt ook bij een uitvaart Psalm 23 gezongen: 'Mijn Herder is de Heer'. En degene die in de kerk leiding geeft en (letterlijk) voorop gaat heet 'pastor'. Dat betekent 'herder'. Een beeld ontleend aan die ene Herder die hun voorbeeld is: Jezus. Wij realiseren ons dat er een gebrek is aan pastores. Vandaag op roepingenzondag besteden we extra aandacht aan alle specifiek geroepenen, zoals diakens en religieuzen, maar vooral aan hen die geroepen zijn tot het priesterschap.

* Roepingenzondag. Op de vierde zondag van Pasen wordt onze aandacht en ons gebed gevraagd voor ieders roeping. Ieder heeft zijn eigen mogelijkheden en eigen taak in het leven. Het is ieders opdracht om die ook vanuit ons geloof te bezien. Als we ons werk en onze levenstaak bezien in relatie met God, zullen we ons ook geroepen weten om er een diepere inhoud aan te geven. Op Roepingenzondag worden we uitgenodigd om ons bewust te zijn, dat in onze levenstaak ook de mogelijkheid en de roeping te vinden is, om de boodschap van het evangelie mee gestalte te geven in onze eigen omgeving. In een tijd dat er in de kerk een gebrek is aan mensen die de verkondiging van het evangelie tot levenstaak willen maken, is daarbij heel zeker een bijzonder gebed op zijn plaats, dat ook vandaag jonge mensen zich durven laten roepen om als priester of diaken in de kerk werkzaam te zijn.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Dinsdag 19 april 14.00: overleg voorgangers, 19.30: overleg Maria-passie, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 20 april 10.00: bijeenkomst gezinsviering werkgroep, 10.30: bijeenkomst bestuur Heilig Hartparochie en Sint-Petrusmonumenten, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 21 april 19.00: Solfége; 20.00: vergadering commissie vastgoed, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. Vandaag werd afscheid genomen Riet Bekkers. Dat zij moge rusten in de vrede van de Heer.

* Huwelijk. Donderdag 21 april trouwen in de Sint-Petrusbasiliek Jeroen de Hond en Marjolein Huiberts. Wij wensen hen veel geluk en liefde en vragen hiervoor Gods zegen.

* Collecte Roepingenzondag. Na de vieringen in het weekend kan men een bijdrage geven voor de werving en opleiding van mensen met een roeping in het kerkenwerk. Hiervoor staan de grote groene bussen achter in de basiliek.

* Vastenactie. De collecte voor de Vastenactie heeft in Molenweide 477,50 euro opgebracht.

* Tienerpastoraat. Al meer dan een jaar nemen ongeveer veertien meisjes en jongens deel aan de avonden van het tienerpastoraat. De parochie zoekt nieuwe deelnemers die het leuk vinden om ook mee te doen. Meer weten? Bezoek dan de parochiewebsite of stuur een e-mail met het verzoek om meer informatie.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of rechtstreeks via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00. Zondag 09.00 stille mis, 10.30 eerste heilige communieviering voor de communicanten van basisschool Sint-Petrusschool, De Beemden en De Spelelier. Voorganger is pastoor J. Grubben.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd).

ZONDAG 09.00 José Voermans- v. Geel (mgd); Piet en Door v. Tongeren- v.d. Biggelaar. 10.30 Riek v. Breugel- v. Geel (jgt); Anneke v.d. Langenberg-Karssemakers (mgd); Mien v. Esch-Bergman (mgd); heer Van Brussel (verj); Nelly v. Gerven-Ras (mgd); Johannes Nabuurs en Hendrika Nabuurs-Reijnen; Kees Welvaarts (buurt).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Cisca Kuppens-Schelle (mgd); Toos v.d. Broek-Prinsen (verj); Toon v.d. Biggelaar; Willem en Drika Renders.

ZONDAG 09.30 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Kinderviering met medewerking van het kinderkoor. Intenties voor Wout Franken (mgd); Wil en Tonnie v.d. Laar-Robben (mgd); Francesca Flesia-Galvani (mgd); Dora v. Beers-Schakenraad.

MAANDAG 09.00 stille mis.

DONDERDAG 09.00 stille mis.

MEDEDELINGEN

* Kinderviering. Komende zondag is er weer een kinderviering in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding. Voorts nemen al meer dan een jaar ongeveer veertien meisjes en jongens deel aan de avonden van het tienerpastoraat. Meedoen? Kijk op de website van de Heilig Hartparochie of stuur een mail naar info@heilighartparochie.nl.

* Voorjaar. Dat betekent ook weer allerlei activiteiten op de begraafplaats. Graag geen lege vazen, potten en/of poetsspullen achterlaten bij de graven. Dat geeft een rommelige indruk en deze worden daarom ook verwijderd.

* Welkom in de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken in de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie. Deze kost 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met medewerking van fanfare Sint-Arnoldus. Intenties voor leden en overleden fanfare Sint-Arnoldus; Riek Oomen- v. Hooft; Leo v. Helvoort (verj); overl. ouders Van der Linden- v.d. Hoogen; overl. ouders Van Kasteren; Jeroen en Johan Maas; Ton en Ria Kruijssen.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De Vastenactie heeft in Lennisheuvel 805 euro opgebracht.

* Agenda. Maandag 18 april: huwelijk Frans Kwakkenbosch en Barbara Kozuszek. Dinsdag 19 april 19.30: lentevergadering geloofsgemeenschap Sint-Theresia. Zaterdag 23 april 18.30: eucharistieviering. Tijdens deze viering wordt bij negen kinderen het vormsel toegediend.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen en kosten 12 euro. Intenties kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of bij Helma Rombouts 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is voortaan op maandag geopend van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Jan en Sjaantje v.d. Aker-Versantvoort (mgd); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Viering eerste communie. De parochie kan terugzien op een sfeervolle viering van de eerste communie. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

* Tienerpastoraat. Al meer dan een jaar nemen ongeveer veertien meisjes en jongens deel aan de avonden van het tienerpastoraat. De parochie is op zoek naar nieuwe deelnemers die het leuk vinden om ook mee te doen. Wil je meer weten: bezoek dan onze parochiewebsite of stuur een e-mail met het verzoek om meer informatie.

* Misintenties. Sinds 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Marinus Steegs; Marij den Otter- den Otter; Marie Geerts-Slijters; Karel v. Grinsven (jgt); Frans v. Grinsven (jgt); Marinus en Wilhelmina v. Grinsven- Hoezen (jgt) Riek v. Grinsven (jgt); Theodorus v. Grinsven (jgt); Frans v. Osch; Anna v. Osch- v. Hal en alle overl. fam.; uit dankbaarheid; voor overl. ouders, familie en vrienden.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed. Het gilde Sint-Joris & Sint-Catharina is aanwezig vanwege Beravond.

PAROCHIEBERICHTEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 21 april komt de Emmausgebedsgroep om 19.00 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mw. ds. T. Boekenstijn uit Eindhoven. Voor de kinderen is er lange Paks; zij hebben hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Donderdag 21 april 10.00 kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Klaagzangers
zoeken
versterking

De Heilig Bloedprocessie trekt zondag 22 mei door het centrum van Boxtel. Ook dit jaar is de groep klaagzangers op zoek naar mensen die mee willen zingen.

Tijdens de processie zingen de klaagzangers een aantal keer 'Libera Me' van Orlando di Lasso, een stuk voor vier mannenstemmen. Met name voor de bezetting van de twee tenorstemmen roept dirigent Wil van den Broek (oud-)leden van Boxtelse koren op zich aan te melden. Ook wordt gezocht naar andere mannen met een hoge zangstem of dames met een lage zangstem.

De klaagzangers verzamelen op de zondag na Pinksteren om 14.00 uur bij de Sint-Petrusschool aan de Burgakker om te repeteren en zich om te kleden. Leden van het gezelschap wordt verzocht zwarte sokken en schoenen te dragen. De Heilig Bloedprocessie begint om 15.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres klaagzangers@ziggo.nl of telefoonnummer 06-13 55 33 27. Vervolgens krijgen zij via e-mail de partituur toegestuurd.