Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

doortje putmans neemt praktijk over

Complete behandelingen bij Huidtherapie Boxtel

Van de behandeling van littekens, acne en overbeharing tot huidverbeterende behandelingen en oedeemtherapie. Doortje Putmans (25) van Huidtherapie Boxtel, gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat 20 in Oost, behandelt de huid van mensen in de breedste zin van het woord. Ze nam in september de praktijk over van Het Regionaal Huidcentrum en doopte haar bedrijf om tot Huidtherapie Boxtel.

,,Al tijdens de opleiding huidtherapie had ik de droom een eigen praktijk te beginnen", vertelt Putmans enthousiast. Ze komt van oorsprong uit Boxtel komt en woont tegenwoordig in Oirschot. Putmans volgde na de middelbare school de opleiding tot doktersassistente, maar wilde meer. Uiteindelijk besloot ze huidtherapie te gaan studeren en na haar studie startte ze bij Het Regionaal Huidcentrum, dat vestigingen had in Boxtel, Oirschot, Best en Eindhoven. In september nam Putmans de praktijk in Boxtel over van Kim van de Schoot. Daarnaast is ze nog steeds werkzaam bij Het Regionaal Huidcentrum. ,,Het leuke aan dit vak is het contact met patiƫnten. Daarnaast kan ik volledig zelfstandig behandelplannen opstellen en uitvoeren."

Mensen kunnen zonder verwijzing van de huisarts bij Huidtherapie Boxtel terecht voor behandelingen aan de huid. Daarnaast is de praktijk gespecialiseerd in oedeemtherapie, waarbij vochtophoping in een lichaamsdeel wordt behandeld. Deze ophoping kan verschillende oorzaken hebben, zoals een trauma, operatie, een aangeboren aandoening of kanker. ,,Ik vind het vooral belangrijk een complete behandeling te bieden aan patiƫnten. Dat geldt voor alle aandoeningen", aldus Putmans. Bij mensen met acne is het belangrijk dat die verminderd wordt, maar indien nodig behandel ik ook de littekens. En bij oedeemtherapie bied ik ook het volledige proces aan: van massages en zwachtelen tot het aanmeten van een elastische kous."

goed teken

Huidtherapie Boxtel is momenteel op vier momenten in de week geopend: maandagochtend, dinsdagmiddag- en avond, donderdagavond en zaterdagochtend. ,,Ik merk dat mensen die vaker voor een behandeling naar de praktijk komen, de voorkeur geven aan avonden en het weekend", legt Putmans uit. Na de zomer wil ze haar openingstijden verruimen. ,,Ik merk dat mensen me steeds beter weten te vinden, een goed teken."

Kijk voor meer info op www.huidtherapieboxtel.nl. Mensen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een intakegesprek. (Foto: Annelieke van der Linden).