OFFENSIEF TEGEN WIETTELERS GAAT DOOR

Politie stuit opnieuw
op hennepkwekerij

De politie is dinsdag in de Sint-Jozefstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal gestuit op een hennepkwekerij. De ontdekking past in het offensief dat samen met de gemeente is ingezet om de overlast van hennepkwekerijen tegen te gaan.

Volgens de politie was de kwekerij ingericht op de zolder van een woning. ,,Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar die gaan zeker volgen", zo meldt de politie op haar Facebookpagina.

De kwekerij vormde een groot gevaar voor de directe woonomgeving; door brand of water kan veel schade worden aangericht, ook bij omliggende huizen.

BLIJVEN STRIJDEN

In het bericht wordt aangegeven dat de politie - samen met de gemeente - blijft strijden tegen henneptelers. Wie melding wil maken van een hennepkwekerij of vermoedt dat zich ergens een kwekerij bevindt, kan dat telefonisch melden via 0900-8844 of anoniem via 0900-7000.

Op last van burgemeester Mark Buijs zijn dit jaar al acht panden gesloten waar hennep werd geteeld. De huizen zijn voor een tijdsduur van drie maanden verzegeld. Vorige week werd een pand aan Den Berg in Liempde om deze reden gesloten. Hierover wordt op de regiopagina's in deze krant bericht.


AANHOUDINGEN IN LIEMPDE

Zevental illegalen in bestelbus bij Peerkesbos

Tijdens een controle bij het Peerkesbos in Liempde ontdekte de politie maandagavond zeven mogelijke illegalen in een bestelbusje.

Het busje werd rond half tien gecontroleerd. De zeven Aziatische mensen zaten in de laadruimte van het voertuig. Het ging volgens een politiewoordvoerder om twee vrouwen en vijf mannen. Ze zijn aangehouden om de identiteit te kunnen vaststellen en zitten volgens de laatste berichten nog steeds in detentie.

De chauffeur van het busje, een 26-jarige man uit Rotterdam, is eveneens aangehouden. Onderzocht wordt op welke manier hij bij deze zaak betrokken is.

Bij de aanhouding waren meerdere eenheden van de politie betrokken. Die verzamelden nabij het leegstaande restaurant De Liempdse Barrière aan het Peerkesbos.