Maximaal veertig teams kunnen op zaterdag 4 juni meedoen aan de derde editie van de Open Boxtelse Quizronde. (Foto's: Crebas Fotografie).
Maximaal veertig teams kunnen op zaterdag 4 juni meedoen aan de derde editie van de Open Boxtelse Quizronde. (Foto's: Crebas Fotografie). Foto: Crebas Fotografie

The Brain houdt derde Open Boxtelse Quizronde

Middagje quizzen in vijf Boxtelse cafés

Het Boxtelse quizbedrijf The Brain organiseert op zaterdag 4 juni 2016 alweer de derde editie van de Open Boxtelse Quizronde. De deelnemende teams, maximaal veertig, spelen die middag vier quizrondes, telkens in een ander café. Aanmelden kan vanaf heden bij de vijf deelnemende horecazaken.

Dat zijn 't Hart van Boxtel, Becoloth, Le Temps Perdu, En Garde! en De Kerk. Een team bestaat uit maximaal vier personen dat 25 euro betaalt om mee te mogen doen. Het quizzen begint om 14.00 uur, de teams worden om 13.30 uur verwacht bij 't Hart van Boxtel waar de inschrijving plaatsvindt.

Rond 18.00 uur zijn de teams klaar met quizzen en een halfuur later vindt de prijsuitreiking plaats. Het Utrechtse team Korsakov-Lite zal alles in het werk stellen de vorig jaar gewonnen wisselbeker weer mee naar de Domstad te nemen. ,,Voor de liefhebbers is er na de quiz tegen betaling van 10 euro de mogelijkheid om aan te schuiven voor een heerlijke hamburger met frites en salade", vertelt Kiske de Leest van The Brain.

PUBQUIZVIRUS

,,Het unieke concept van The Brain kenmerkt zich door het feit dat de quiz op groot scherm aan de deelnemers wordt getoond", vult zijn compagnon Marc de Laat aan. ,,De quiz is een combinatie van opmerkelijke en humoristische beeld- en geluidsfragmenten. Veel verschillende categorieën passeren de revue, waaronder film, sport, muziek, tv en varia."

Deze varia-categorie omvat onder andere natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en eten en drinken. Ook krijgen de quizzers tijdens elke ronde een triviapapier, een blad waarop vragen naar aanleiding van verschillende foto's en rebussen staan.

The Brain is er de voorbije jaren aardig in geslaagd om het pubquizvirus naar Boxtel te halen. De Leest en De Laat houden maandelijks in partycentre Denziz een drukbezochte pubquiz waaraan zo'n dertig teams meedoen. Verder wordt The Brain regelmatig ingeschakeld voor het opzetten van quizzen voor sportclubs, verenigingen en bedrijven.

Vijf cafés stromen 4 juni vol voor de Open Boxtelse Quizronde.