Impressie van de nieuwe entree van sportpark Molenwijk. De verbouwing  van kantine De Boemerang valt buiten de eerste fase van de renovatie. De huidige entree met poortgebouw komt te vervallen.  (Foto: sKin Architects).
Impressie van de nieuwe entree van sportpark Molenwijk. De verbouwing van kantine De Boemerang valt buiten de eerste fase van de renovatie. De huidige entree met poortgebouw komt te vervallen. (Foto: sKin Architects). Foto: sKin Architects

VOETBALCLUB ODC KAN NOG NIET ALLE AMBITIES WAARMAKEN

'Sportpark Molenwijk snel op de schop'

MARC CLEUTJENS

Het bestuur van voetbalclub ODC heeft de plannen voor sportpark Molenwijk zondag voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Mierlo-Hout (0-1) toegelicht aan leden van de businessclub, sponsors en wethouder Herman van Wanrooij, die namens het gemeentebestuur aanwezig was. In restaurant Molenwijk werd duidelijk dat ODC meteen na afloop van de competitie begint met de renovatie van het sportpark, maar dat nog niet alle wensen in vervulling gaan.

Voorzitter Ton Jonkers maakte de aanwezigen duidelijk dat ze zondagmiddag waarschijnlijk een van de laatste keren kennis zouden maken van Molenwijk oude stijl. ,,Veel voorzieningen in ons sportpark dateren van net na de Tweede Wereldoorlog, zoals de hoofdtribune en de schutting. Als we straks klaar zijn, kunnen we er weer jaren tegenaan." Niet alleen rondom het veld gaat van alles gebeuren, ook de grasmat zelf komt aan de beurt. ,,Samen met RKSV Boxtel en DVG in Liempde gaan we kunstgras aanleggen", aldus Jonkers. ,,Door de aanleg van drie kunstgrasvelden gelijktijdig aan te besteden, rekenen we op een financieel voordeel."

KUNSTGRAS

Het kunstgras zal pas gelegd worden als alle bouwactiviteiten in het sportpark aan de Platanenlaan afgerond zijn. In opdracht van ODC hebben Clemens Boons en Elke Goossens van sKin Architects een plan gemaakt dat voorziet in een grondige renovatie van de meeste voorzieningen rond het fraai gelegen hoofdterrein. Zo zal de betonnen schutting die velen een doorn in het oog is, vervangen worden door een groene erfafscheiding, die volgens architect Goossens veel beter past in het idyllische karakter van het park. ,,Door de schutting wat verder van het veld te plaatsen, ontstaat meer ruimte."

Het huidige entreegebouwtje met twee loketten verdwijnt. Bij kantine De Boemerang komt een nieuwe entree waar ook kaartverkoop plaats zal vinden. Verder wordt de in 1949 gebouwde hoofdtribune grondig aangepakt. Onder de tribune komt een nieuwe corridor die toegang gaat bieden aan vier kleedkamers en een ruimte voor de scheidsrechter. De huidige bestuurskamer wordt omgevormd tot een ruimte waar teams hun wedstrijdbespreking kunnen houden. De werkzaamheden moeten voor de bouwvakvakantie klaar zijn.

BETONROT

Ook het exterieur van de tribune is een punt van aandacht. Zo is betonrot geconstateerd en wordt bekeken of de huidige open delen onder de zitplaatsen dichtgemaakt kunnen worden door nieuwe betonelementen te plaatsen. Omdat de stoeltjes versleten zijn, is ook aanschaf van nieuw zitmeubilair een wens, al staat nog niet vast dat de club daarvoor voldoende middelen heeft.

Dat geldt zeker voor de andere, grotere bouwambities die zondag gepresenteerd werden. Zoals de geplande verbouwing van kantine De Boemerang. sKin Architects heeft daarvoor een fraai ontwerp gemaakt, maar ODC heeft nu geen geld. ,,We hebben al flink in de buidel moeten tasten voor de nieuwbouw in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike. We vinden het nu niet verantwoord ons verder in de schulden te steken", maakte vicevoorzitter Mark van der Steen duidelijk. Met extra sponsorgelden of verhoging van de contributie zijn er wellicht mogelijkheden, maar dat wil eerst aan de leden voorleggen. Om in de toekomst snel met deze verbouwing te kunnen starten, wordt voor deze klus al wel een bouwvergunning aangevraagd."

Andere ambities zijn het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de hoofdtribune en de aanleg van parkeerplaatsen rond het sportpark. Dat laatste onderwerp staat al lang op de (politieke) agenda. Wethouder Van Wanrooij maakte zondag duidelijk dat Boxtel zoekt naar een totaaloplossing die ook voor andere clubs als De Merletten en MEP soelaas biedt.