MANNEN ZEGEVIEREN IN WEERT

Hockeysters MEP geven winstpartij uit handen

De hockeyvrouwen van MEP dachten zondag in Weert vijf minuten voor tijd met de 1-3 de zege op zak te hebben. In twee minuten werd die achterstand door de gastvrouwen weggewerkt (3-3) en daardoor verspeelden de Boxtelse dames twee kostbare punten in de race voor de play offs. De MEP-mannen waren iets minder lichtzinnig en wonnen zakelijk met 0-2 in Weert.

Concentratie duurt in een hockeywedstrijd twee keer 35 minuten. In de laatste vijf minuten gaven we alles weg, foeterde coach Inge Poelmans. ,,We moeten dit zakelijk uitspelen. We halen twee punten na de winterstop en dat is veel te weinig voor een play-off kandidaat. Dramatisch, ik ben zwaar teleurgesteld."

Het was een slechte wedstrijd van twee kanten. Milou Peperkamp brak tien minuten voor de rust de score open: 0-1. In de tweede helft verzilverde Marleen Bordat een strafcorner: 0-2. Na een kwartier kwam Weert door een corner dichterbij (1-2), maar in de 30e minuut leek Chris Teeuwessen het duel in het slot te gooien: 1-3.

Het liep allemaal anders. Zondag 10 april komt Son naar Boxtel. ,,En dan moeten we deze negatieve reeks maar eens gaan doorbreken", aldus coach Poelmans. ,,Maar eerst even deze week de wedstrijd van vandaag evalueren." Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.

ZAKELIJKE WINST

Niet goed spelen en toch winnen, zo vatte coach Eric Verzijden de wedstrijd in en tegen Weert (0-2) samen. Alhoewel Weert in de beginfase een enorme kans kreeg, was de thuisploeg verder nauwelijks gevaarlijk. Dat was MEP wel, zeker in de eerste helft. De enige goal van Pieter Langenhuijsen was een magere afspiegeling.

De tweede helft was van beide kanten dramatisch. Een late goal van Floris Verheijen zorgde voor de veilige en verdiende marge: 0-2. Voor MEP is de fase in de competitie aangebroken waarin de Boxtelaren zonder druk hoeven te spelen. Een mooi moment om wat jonge spelers in te passen. Zo maakte de pas 16 jaar oude Giel Pijnenburg zijn debuut, tot tevredenheid van coach Verzijden.

Zondag 10 april komt HOD uit Valkenswaard naar Boxtel. Tegen die ploeg ging MEP in de eerste competitiehelft met 5-1 onderuit. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.