Afbeelding
Foto: Henk van Weert

29 tafeltennissers nemen deel

Koplopers ongeslagen
in meerkamp BRTC

De tafeltennissers die elke maandag actief zijn in de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie (BRTC), zijn onlangs gestart aan de individuele meerkampen. De koplopers in deze spannende titelstrijd zijn nog ongeslagen. Welgeteld 29 tafeltennissers doen in vier poules mee aan het toernooi.

In de eerste klasse (acht deelnemers) won Ronald van Dael (Taverbo Sabo 1) viermaal en klopte zijn teamgenoten Cees Hems en Hans van Haaren. Ook Ad van Weert (Sabo Boxtel) en Hans Stoker (Rembrandt) gingen onderuit tegen Van Dael. Daan de Koning (Taverbo Sabo 3) volgt hem op de voet na drie winstpartijen. Hij moest een punt inleveren tegen Ad van Weert. Hans van Weert pakte drie punten en verloor van Stoker. Ad van Weert en Ad Brekelmans (Rembrandt) wisten elk twee partijen te winnen. Stoker en Hems behaalden ieder één punt, Van Haaren bleef zonder winst.

In de tweede klasse (zeven deelnemers) was Peter de Rooij (Taverbo Sabo 4) de voorlopige grote winnaar door drie keer ongeslagen te blijven. Vooral de winst in de spannende partij tegen Uschi Meeuwis (Taverbo Sabo 3) was opvallend. Wim van Aarle (Sabo Boxtel), Ad van Lier (De Dommel) en Lothar Groth (Taverbo Sabo 2) doen ieder met twee winstpunten nog mee in de strijd om de titel. Meeuwis is evenmin uitgeschakeld. Henk IJsseldijk (Taverbo Sabo 3) en Frans van Dun (Taverbo Sabo 1) bleven puntloos.

De derde klasse (zeven deelnemers) wordt aangevoerd door Geerta Pluut (Rotsvast) die driemaal won. Zij gaf alleen in haar partij tegen Joop van Eijk (Taverbo Sabo 2) één game af met 9-11. De tweede plaats achter Pluut wordt gedeeld door Mari van Dijk (Taverbo Sabo 2) en Mari Karssemakers (Bat Boys). Karssemakers verloor van Pluut waardoor zijn kansen op de titel kleiner zijn geworden. Van Eijk, Ad de Man (De Dommel) en Bart Theeuwes (Rotsvast) moeten genoegen nemen met één punt. Toon van Geel (Taverbo Sabo 4) pakte nog geen punten.

In de vierde klasse, waarin ook een zevenkamp gespeeld wordt, waren de twee verliespartijen die Jordy van de Laak (De Firma Fotografie) leed het meest in het oog springend. Hij verloor in zijn eerste partij tegen vader Henk en moest ook een punt laten aan Erik van der Schoot (Rembrandt). Henk en Erik bleven in de twee andere gespeelde wedstrijden ongeslagen en gaan met drie punten aan de leiding. Nick van de Laak (De Firma Fotografie) won twee van de drie wedstrijden en doet dus nog volop mee. Paul Kuijs (Bat Boys) won van Jan Don (Rostvast) en deelt samen met Jordy van de Laak de vierde plaats. Stef Schellekens en Don bezetten de laatste plaats op de ranglijst.


VOLLEYBALLER TERUG UIT TURKIJE

Max van der Weerden niet
verder in EK met Jong Oranje

Het is de volleyballers van Jong Oranje afgelopen weekeinde in Turkije niet gelukt om de volgende ronde van het EK (tot 20 jaar) te bereiken. Het nationale jeugdteam, met onder meer Max van der Weerden (17) uit Boxtel in de gelederen, won van Letland, maar verloor het duel met Tsjechië en Turkije.

In de eerste wedstrijd waren de Nederlandse spelers nog te bleu. ,,We lieten ons wellicht imponeren door de omstandigheden. Na een verre reis van twee dagen naar Tokat, anderhalf uur vliegen van Istanbul, traden we aan tegen Tsjechië. Omdat het minder liep, kwam ik ook nog aan bod, maar kon het tij niet keren", meldt Van der Weerden.

De volgende dag speelde Oranje tegen het thuisland. Opgezweept door een oudere fanatieke supporter werd het heel moeilijk om normaal te spelen. ,,Met trommels, door fluiten en roepen was er erg veel kabaal. De fluitconcerten waren pijnlijk voor de oren. En de lijnrechters waren ongekend partijdig. Desondanks wonnen we de eerste set."

Het kabaal werd alleen maar erger. Er liep steeds meer publiek naar binnen. En iedereen floot superhard tijdens de Nederlandse acties. De tweede set werd bijna gewonnen. Maar bijna of een gelijkspel bestaat niet in volleybal. Turkije won de tweede set. Van der Weerden mocht opnieuw komen opdraven om de defensie een impuls te geven maar dat mocht niet baten. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

EINDEXAMEN

Op de laatste wedstrijddag won Oranje redelijk eenvoudig van Letland. Er werd niet gewisseld en dus kwam Van der Weerden niet in actie. Nederland eindigde als derde met te weinig punten om nog verder te kunnen komen in het EK-toernooi. Van der Weerden is vanuit Schiphol rechtstreeks naar Papendal gegaan. Hij bereidt zich daar voor op zijn eindexamen.

Daarnaast moet hij ook intensief gaan trainen. Vanaf 13 juli wordt in Harderwijk een 8-landentoernooi gespeeld. Hier speelt de Boxtelse volleyballer met Jeugd Oranje (tot 18 jaar).

FOTO BOVEN: Max van der Weerden (rechts) in actie tijdens met Jong Oranje tijdens de voorronde van het EK in het Turkse Tokrat. (Foto: Toine van der Weerden).


Wielrenner Koen de Kort onderuit in Vlaanderen

Koen de Kort is tijdens de honderdste Ronde van Vlaanderen ten val gekomen. Na 120 kilometer koers was de Liempdenaar zondag betrokken bij een valpartij.

Op Twitter liet De Kort weten dat hij bij de val op zijn hoofd terecht kwam. ,,Ik wilde ondanks de hoofdpijn niet opgeven omdat ik goede benen had", vertelde De Kort. ,,Maar ik moest stoppen omdat ik me niet meer concentreren."

Later meldde de Liempdenaar dat hij in orde is. 'Fingers crossed', twitterde hij op zondagavond rond zes uur. De verwach

ting is dat hij zondag 10 april in Compiègne dus van start zal gaan in de volgende voorjaarsklassieker: Parijs-Roubaix.


Kaartavond gilde Esch

Het Sint-Willebrordusgilde in Esch organiseert donderdag 21 april een kaartavond waarbij iedereen welkom is. Deelnemers hebben de keuze uit diverse kaartspelen, zoals rikken en jokeren. Door het gilde wordt een prijzenpakket beschikbaar gesteld. De avond wordt gehouden in Ons Café aan de Leunisdijk te Esch en begint om 20.00 uur.