De DeLorean is een bijzondere verschijning. De rvs-auto  speelde een hoofdrol in de trilogie 'Back To The Future'. Zondag 10 april begroet Boxtelaar Mart Renders een aantal clubgenoten bij Classic Park. Met hun DeLorean natuurlijk... (Foto: Daisy Renders).
De DeLorean is een bijzondere verschijning. De rvs-auto speelde een hoofdrol in de trilogie 'Back To The Future'. Zondag 10 april begroet Boxtelaar Mart Renders een aantal clubgenoten bij Classic Park. Met hun DeLorean natuurlijk... (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

TROTSE BEZITTERS VAN DELOREAN HOUDEN VOORJAARSRIT

Auto's met vleugeldeuren naar Boxtel

Oldtimerliefhebbers kunnen zondag 10 april zestien originele DeLoreans bewonderen in Boxtel. De opvallende auto's met vleugeldeuren, bekend van het roestvrijstalen ontwerp én een hoofdrol in de filmtrilogie 'Back To The Future' verzamelen met hun trotse bezitters bij Classic Park aan de Koppenhoefstraat en maken van daaruit een voorjaarsrit.

Na een lange winterstalling halen de leden van de DeLorean Club Nederland hun voertuig uit de winterstalling. De leden van de club komen uit heel het land én België; ze ontmoeten elkaar tussen 11.00 en 11.30 uur bij Classic Park.

Voor de club is het ook een hele bijzondere dag, want hun boek 'Back to 21 oktober 2015' wordt gepresenteerd aan de leden. 21 oktober 2015 was de dag waarop de Back to the Future-filmkarakters Doc Brown, Marty McFly en Jennifer Jane Parker aankomen in de toekomst, na hun vertrek uit 1985. In het hele land was er die dag van alles te doen. Tal van DeLorean's werden tentoongesteld bij bioscopen waar de trilogie werd vertoond.

De clubleden Eric Timmers en Daisy Renders hebben het boek samengesteld. Alle ervaringen van de leden rondom deze dag komen uitgebreid aan bod, net als een aantal leuke feitjes over deze bijzondere auto.

De DeLorean's staan zondag tot circa 15.00 uur buiten op het terrein van Classic Park. Daarna vertrekken ze in colonne voor hun zelf samengestelde rit 'Rondje Boxtel'. Aan het einde van de middag verzamelen de leden weer bij het automuseum.