Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

EERSTE JEUGDTEAM KLIMT OP RANGLIJST

Taverbo na winst naar kampioensgroep

Met een 9-1 overwinning op hekkensluiter Belcrum heeft het eerste team van Taverbo/Sabo zich naar een tweede plek in de hoofdklasse A gespeeld. Dit betekent dat de Boxtelse tafeltennissers het seizoen afmaken in de kampioensgroep.

Het werd zaterdag een makkelijke middag voor het vaandelteam van Taverbo. De bezoekers uit Breda boden nauwelijks weerstand en het was duidelijk te zien dat deze ploeg niet voor niets stijf onderaan staat in de hoofdklasse. De meeste partijen gingen in 'straight sets' naar de Boxtelaren. Opvallend genoeg liet alleen kopman Michel Sperling een partijtje liggen. Teun Vlaminckx en Danny Smits lieten zich niet verrassen en bleven deze middag ongeslagen.

Dankzij dit resultaat sloot Taverbo het eerste deel van het seizoen af op de tweede plaats. De eerste drie ploegen spelen nu in het restant van de competitie in onderlinge wedstrijden om het kampioenschap. Omdat de punten uit het reguliere seizoen blijven staan en de achterstand op koploper Bergeijk maar liefst 14 punten bedraagt, zit een kampioenschap er reëel gezien niet meer in.

Morgen, vrijdag 8 april speelt de Boxtelse formatie de eerste wedstrijd in de kampioensgroep in Sint-Willebrord tegen The Back Hands. Twee weken geleden werd in eigen huis nog met 7-3 van dit team verloren. Een mooie gelegenheid voor de Boxtelaren om revanche te nemen.

JEUGDWEDSTRIJDEN

In Heeze hield het eerste jeugdteam zich keurig staande tegen de koploper. Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij waren ieder tweemaal succesvol. Lars de Laat voegde hier nog een punt aan toe. Doordat Irene dit weekend belangrijke punten liet liggen tegen Artisan, is het eerste jeugdteam met 34 punten uit zeven wedstrijden gestegen naar een derde plaats in de ranglijst.

Het tweede jeugdteam, dat waarschijnlijk de rest van het seizoen zonder de geblesseerde Rick van der Schoot zal moeten spelen, had in Haaften tegen Asio met 10-0 een zwaar verlies te incasseren.

In Wijk en Aalburg wist het derde jeugdteam de volle winst te pakken tegen het vierde team van Rally. Merlina Singh, Max van Dongen en Sanne van der Schoot waren niet te kloppen en wonnen met gemak al hun partijen. Rally had duidelijk niets te vertellen want op één wedstrijd na had het Boxtelse team hiervoor slechts drie games nodig. Doordat Max en Sanne samen ook goed waren voor de punten van de dubbel, is het derde jeugdteam met 42 punten uit zeven wedstrijden gestegen naar de derde plaats in het klassement.

Zaterdag 9 april staat voor alle teams een thuiswedstrijd op het programma, aanvang 10.30 uur. De wedstrijden worden gespeeld in de tafeltennishal aan de Voetboog.

Uitslagen afgelopen week

SENIOREN

Taverbo/Sabo 1 - Belcrum 3        9-1

Taverbo/Sabo 3 - Back Hands 2        3-7

Taverbo/Sabo 4 - Veldhoven 1        3-7

Taverbo/Sabo 5 - JCV 5        7-3

Taverbo/Sabo 6 - Smash '73 2        7-3

Taverbo/Sabo 7 - ASIO 2        9-1

Taverbo/Sabo 8 - LUTO 6        4-6

Taverbo/Sabo 9 - Hooghei 3        1-9

Taverbo/Sabo 10 - Smash '73 4        9-1

JEUGD

Meppers 2 - Taverbo/Sabo 1        5-5

ASIO 1 - Taverbo/Sabo 2        10-0

Rally 4 - Taverbo/Sabo 3        0-10

FOTO BOVEN: De tafeltennissers van Taverbo werken hun thuiswedstrijden af in de eigen accommodatie aan de Voetboog. Zaterdag 9 april worden hier alle jeugdwedstrijden gespeeld. Publiek is welkom. (Foto: Taverbo).


Taverbo biedt

onderdak aan

dartstoernooi

De Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo houdt zaterdag 28 mei in haar eigen accommodatie aan de Voetboog een duo-dartstoernooi met afterparty.

Deelname aan het dartstoernooi kost zes euro per koppel, zowel voor leden als niet-leden. De winnaars maken kans op geldprijzen. Inschrijven kan tot 20 mei via e-mail: ckuijpers@hotmail.com.