Afbeelding
Foto: Hans Verberk

slechts enkele kansen voor tegenstander hockeer

Simpele winst voor hockeysters HCL

Voor de vrouwen van Hockey Club Liempde (HCL) stond zondag een thuiswedstrijd tegen het Limburgse Hockeer op het programma. Dat leverde een simpele overwinning op voor de Liempdse ploeg. 4-0.

De motivatie van de Liempdse hockeysters was groot. De ploeg startte goed aan de wedstrijd en tegenstander Hockeer gaf veel ruimte weg waardoor HCL kansen kreeg. Na ongeveer tien minuten leidde dit tot een aanval waarbij Lieke Schoenmakers de bal voorgaf op Moniek Saris die de score opende: 1-0.

Het spel werd door de warmte vertraagd, maar HCL bleef aanvallen. Dit leidde opnieuw tot een doelpunt. Marlie Schellekens gaf voor op Sarism die opnieuw trefzeker was. De hockeysters bleven de bal rondspelen en uiteindelijk werd in de cirkel een Limburgs voetje gevonden. Met een goede strafcornervariant was het Fleur Schoenmakers die de stand op 3-0 zette. Dat was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft zette HCL door. Al in de beginfase wist Jaimy Diender het hoofd koel te houden en uit een mooie actie de 4-0 te scoren. Het spelbeeld veranderde gedurende de tweede helft. Ondanks het balbezit kwam HCL niet meer tot scoren. Keepster Suzan van der Steen hoefde slechts één keer in actie te komen en hield de nul op het scorebord.

Zondag 10 april speelt HCL een uitwedstrijd tegen Peel en Maas, afslag 13.00 uur.

FOTO BOVEN: Speelster Anneloes van den Hurk probeerde zondag de keeper van Hockeer te slim af te zijn tijdens een strafcorner. (Foto: Hans Verberk).


Softbalsters starten competitie met vertrouwen

De softbalsters van Ducks namen afgelopen weekeinde deel aan de Brabant Cup in Rosmalen. Het toernooi bleek een goede voorbereiding te zijn op de competitie, die komend weekeinde weer van start gaat. De ploeg eindigde op de vijfde plaats. De honkballers oefenden tegen HSV Kickers en sleepten een ruime overwinning binnen: 7-24.

De eerste wedstrijd speelden de vrouwen tegen Roef! uit Moergestel. De tegenstander was aangevuld met een aantal sterke gastspeelsters, maar toch wist Ducks goed stand te houden. De coaches besloten om veel te wisselen met de opstelling zodat eenieder haar krachten kon tonen. De wedstrijd tegen Roef! eindigde in verlies.

Direct aansluitend speelden de dames een duel tegen de Islanders uit Oude Tonge. Er werd aan beide zijden gevochten om de punten. Aan slag openden de dames sterk met een drie honkslag van Evelien Gerrits. Tevens een groot compliment voor aspirant-speelster Jaidy Vermaesen die als catcher debuteerde. Zij catchte een sterke wedstrijd. De dames verloren ook dit duel.

Na een kleine rustpauze speelden de vrouwen hun laatste wedstrijd tegen de thuisspelende ploeg Gryphons. Een spannende strijd met veel fraaie acties. Ducks was aan slag sterk en wist zo verschillende punten binnen te sprokkelen. Ook in het veld waren zij alert. Driemaal was ook deze keer scheepsrecht en Ducks sloot de dag af met winst op Gryphons. De softbalvrouwen weten dat zij op hun plek zijn in de tweede klasse en kijken met vertrouwen de competitie tegemoet.

De honkbalmannen startten met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Kickers na vorige week van een pittige tegenstander te hebben gewonnen. Ducks liet direct zien wat het wedstrijdplan was door agressief aan slag te komen. In de eerste inning resulteerde dit in twee punten, gescoord door Remco van Nistelrooij en Rogelio Cicilia.

In de gelijkmakende inning wisten de Kickers twee punten terug te pakken. Vervolgens wist Ducks offensief uit te breken door maar liefst veertien punten binnen te slaan, mede door een zogeheten 'inside-the-park-homerun', gelopen door Van Nistelrooij.
Ook Jeroen van Nes liet zien dat hij niet was gekomen om vier wijd te pakken. Hij sloeg maar liefst vier honkslagen en vier punten binnen. Van Nes was als pitcher ook overtuigend en hield de Waalwijkse ploeg in toom.

De Boxtelaren bleven slaan en breidden de stand steeds verder uit. De overwinning was binnen.

FIRST PITCH

Traditiegetrouw wordt bij Ducks op de eerste competitiedag de First Pich georganiseerd in sportpark Den Wielakker. Om 09.45 uur, voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het softbalpupillenteam tegen Stags uit Etten-Leur, wordt deze pitch gegooid. Wie de eerste bal van het seizoen gooit, blijft nog een verrassing. Toeschouwers worden na afloop getrakteerd op koffie of thee en iets lekkers.

Uitslagen zaterdag 2 april

Beeball: Ducks - Roef!        26-29

Sb pup.: Ducks - Gryphons        11-5

Hb. pup.: Ducks - Panters        8-14

Sb asp.: Roef! - Ducks        5-21

Hb asp.: Stags - Ducks        10-1

Hb jun.: Cardinals - Ducks        5-13

Uitslagen zondag 3 april

Vrouwen: Brabant Cup        vijfde plek

Kickers - Ducks        7-24

Jeka - Ducks 2        4-10

Programma zaterdag 9 april

First Pitch        09.45

Sb pup.: Ducks - Stags        10.00

Beeball: Ducks - Roef!        10.30

Beeball majors: Nuenen - Ducks        12.00

Sb asp.: Ducks - Roef!        12.30

Hb jun.: Gryphons - Ducks        13.30

Programma zondag 10 april

Tilburg - Ducks 1        10.00