DEGELIJKE OVERWINNING OP HANDS UP UIT BERLICUM

Volleyballers Blox klimmen naar zesde plaats

De volleybalmannen van het Boxtelse Blox hebben zaterdag in sporthal De Braken een belangrijke 3-1 zege geboekt op Hands Up uit Berlicum. Mede dankzij uitblinker Thijmen van der Heijden werd het een degelijke winstpartij die Blox naar de zesde plaats van de ranglijst brengt.

Blox, doorgaans met tien spelers, verscheen met negen spelers in de zaal vanwege de afwezigheid van de aanvoerder. Het duel kende voor de Boxtelaren een moeizame start. De ploeg zag geen kans uit te lopen op de tegenstander en dat leverde een spannende set op die uiteindelijk in een 30-28 zege voor Blox eindigde.

De tweede set ging uitstekend voor de Boxtelse volleyballers. De thuisploeg begon echt op gang te komen; Teun Smit ramde alle punten binnen. Ook werd het blok van de tegenstander helemaal gek van Van der Heijden omdat hij de ballen telkens juist plaatste en de spelers kansloos liet.

Het was tevens tijd om 'set-upper' Sten IJsselijk binnen de lijnen te brengen. Ook hij speelde een prima set, die eindigde in een meesterlijke 25-13 zege voor Blox.

MINDER NAUWKEURIG

Om de partijwinst te behalen moest de derde set ook binnen worden gesleept. Blox ging op dezelfde voet door en Hands Up had geen antwoord. In de vierde set viel het spel van de Boxtelaren vies tegen. De passing was een stuk minder nauwkeurig waardoor Blox geen aanvalsdruk kon zetten en de tegenstander terug in de wedstrijd kwam.

Gelegenheidsaanvoerder Sander Sterken werd opnieuw ingebracht om rust in het veld te brengen. Die maatregel had effect, al was de inhaalrace te laat en wonnen de gasten uit Berlicum de vierde set met minimaal verschil: 24-26.

Blox speelt zaterdag 16 april de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het publiek is welkom om de wedstrijd tegen PSV 3 bij te wonen. Het duel in De Braken begint om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: De volleyballers van Blox wonnen zaterdag in sportcomplex De Braken in vier sets van Hands Up uit Berlicum (3-1). De Boxtelaren klimmen op de ranglijst en spelen over twee weken weer thuis, dan tegen PSV 3. (Foto: Daisy Renders).