Afbeelding
Foto: Daisy Renders

EVENEMENT 'BOXTEL ZET DE BLOEMETJES BUITEN' SLAAT AAN

Boxtel begroet lente met modezondag

TONNIE WESSELING

Met het evenement 'Boxtel zet de bloemetjes buiten' heeft het centrum van deze gemeente zondag de eerste warme dag van 2016 uitbundig begroet. Het kwik bereikte zelfs zomerse temperaturen waardoor alle terrasjes vol stroomden en het ook in de centrumwinkelstraten lekker druk was. De vier modeshows waren dé blikvanger van de succesvolle koopzondag; met een hele stoet professionele modellen maakten de winkeliers de blits met hun nieuwe collectie. De kinderen die eveneens mee mochten doen aan de modeshows, waren vertederend en gingen trots op de foto en de film.

's Nachts was toch Pluvius nog even langs geweest, maar vanaf twaalf uur 's middags werd het een stralende zonnige dag. Op deze eerste echte lentedag van het jaar was het goed toeven op de speciale koopzondag. Trekpleister waren zonder meer de vier modeshows die om het uur gehouden werden op een catwalk op het pleintje bij Zeeman, Het IJscafé en de gesloten vestiging van Bruna.

MODESHOWS

Centrummanagement Boxtel had dit jaar modellenbureau Dyon Caractère ingehuurd voor de modeshows en dat bleek een gouden greep. Mensen dromden samen om de wervelende shows goed te bekijken. Presentator Ricky kondigde vooraf aan dat al het moois dat te zien was ook in de diverse winkels gepast of gekocht kon worden. De show werd geopend door Apresto met swingende modellen in jeanskleding en leatherlook.

Trendy als altijd was de mode van La Gare. Uniek Mode bracht chique maar goed draagbare mode. 3-Trend was zomers en fris en de korte broeken misstonden geenszins. Eyewish Opticiens toonde grote zonnebrillen maar ook gewone modische monturen. Bij Shoeby veel zwart en wit met opvallend mooie schoenen. Sneakers of hakken, er is geen tussenweg dit seizoen… Kids Shoeby vertederde vooral door het jongste kleine meisje dat, met hoedje, parmantig huppelend probeerde de rest bij te houden. Voor deze minimodellen werd luid geapplaudisseerd.

Bij de modellen van Filipe Mode was kleding voor iedere leeftijd te zien, ook hier hakken en witte sneakers. Foundation Bekkers verraste met een hippe jumpsuit en bijpassende bikini. Vertederend ook waren de twee modellen van Hebbes die bepakt en bezakt met zelfgemaakte poppen en tassen over de catwalk struinden. Ook hier een welgemeend applaus. Jola Mode was verrassend actueel, terwijl Hema wat ingetogener was. Ook bij Natasja Fashion een de jumpsuit, nu in zeegroen. Tot slot toonden alle modellen smartphones en hoesjes van Ring & Go.

PROFESSIONALITEIT

Filipe van den Borne, voorzitter van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel, was tevreden over het verloop van het evenement. ,,We hebben dit jaar het buitenwerk uitbesteed aan bloemenshop Janneke. Zij heeft gekozen voor een andere opzet om hier en daar ladders met plantenbakken buiten te zetten. Het blijft leuk als we het feestelijk aankleden. We gaan dit jaar voor meer professionaliteit en het is een leuke start van het voorjaarsseizoen."

,,Het is goed weer, lekker om te winkelen", zei de Bossche Villalustre. Ze was met haar Boxtelse dochter en kleinkinderen lekker aan het snuffelen bij Apresto. Winkelier Hans van Aalst vond het een leuke zondag met veel enthousiaste mensen. ,,De Croonpassage is top. We hebben zien nu veel gerichter publiek, een aanwinst voor Boxtel."

TERRASJES VOL

Het terras van restaurant De Rechter zat net als veel andere terrasjes op en rond de Markt helemaal vol. Arjan en Mariska de Bruyn genoten van het zonnetje met een lekker biertje. ,,We zijn hier meteen gaan zitten, misschien gaan we straks nog even winkelen." Suzanne Schuurmans van Ring & Go vond het verrassend dat haar vraag om ook aan de modeshow mee te doen op zo'n leuke manier door het modellenbureau was opgelost. ,,'Ook al zit je niet in de mode, je kunt toch meedoen', zo kreeg ik te horen."

In de Stationsstraat kwamen Maartje Simons met dochter Mijntje (5) bepakt en bezakt bij Xenos naar buiten. Mijntje had een oranje hoedje gekocht: ,,Voor de Koningsspelen", lachte ze. Damanja, die achter de kraam van Jola stond, vond het later op de middag ook in deze straat wat drukker worden. Voor de Rabobank strooide de Red River Band met muzikale klanken, overigens het enige 'muziekske' in het centrum.

HOUTEN KINDERSPELEN

Daarnaast had Faes Entertainment gezorgd voor een aantal houten kinderspelen. Bart (5) en zijn broertje speelden onder toeziend oog van Ricardo. Er vielen zeven stempeltjes te verdienen. Bart had zijn kaartje vol en mocht nu bij The Read Shop een cadeautje gaan halen. Elders stonden verschillende luchtkussens, onder meer in de Croonpassage waar het daardoor ook voor kinderen genieten was in het Boxtelse winkelhart.

FOTO BOVEN: De vier modeshows in het centrum van Boxtel lokten zondagmiddag veel publiek. Ook alle terrasjes stroomden vol op een welhaast zomerse lentedag. (Foto's: Daisy Renders).

Het winkelhart van Boxtel was zondag feestelijk versierd met bloempotten. De zonnige koopzondag bracht de lente naar Boxtel.
Afbeelding