Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

DRUKKE MOTORTOERTOCHT IN LIEMPDE

'Je mag alles verkopen, behalve mijn motor...'

MARC CLEUTJENS

Bijna honderd motorrijders hebben zondag meegedaan aan de achttiende toertocht van Motorclub Liempde. De deelnemers schreven zich 's ochtends bij café 't Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein in voor een rit van 200 kilometer door de Kempen. Onderweg werd geluncht in stijl: bij de firma Motorservice Zuid in Oirschot.

Klein maar fijn. Zo kan Motorclub Liempde misschien wel het beste omschreven worden. Met negentien leden is het geen grote vereniging, maar wie is aangesloten kan elke maand rekenen op een mooie toertocht. Daarnaast worden andere activiteiten gehouden, zoals een slipcursus, een off the road-weekend, elektrisch crossen en bezoekjes aan musea. ,,Het hoogtepunt van het jaar is onze toertocht", vertelt voorzitter Frank Scheutjens.

Met Ton Brewel, Ine Verhagen en Jeanne van de Sande verzorgde Scheutjens zondagochtend de inschrijving voor de toertocht. ,,Ik zet elk jaar de route uit en kies daarvoor de mooiste weggetjes in de regio", aldus Brewel. ,,Telkens gaan we een andere richting op, maar komen we voor de lunch altijd uit in Oirschot."

Deelnemers die zich aan de inschrijftafel melden, laten de digitale route op hun navigatiesysteem zetten. ,,Nee, we rijden bewust niet in colonne", benadrukt Brewel. ,,Dat vergt veel meer organisatie en bovendien heb je meer motorrijders nodig die voor de veiligheid zorgen. Iedereen vertrekt dus op eigen gelegenheid en kan in eigen tempo van de route genieten."

De meeste motorrijders die meedoen aan de toertocht komen uit de regio. Veel liefhebbers uit Liempde en Boxtel, maar ook van bevriende clubs uit onder meer Olland, Veghel, Zijtaart en Schijndel. ,,Met deze clubs onderhouden we warme banden", zegt voorzitter Scheutjens. ,,Zij doen mee aan onze toertocht en wij schrijven ons in voor hun activiteiten."

Een van de 'debutanten' in Liempde is Theo Brusselers uit Boxtel. ,,Ik ben lid van de Gold Wing Club en doe mee aan tal van toertochten. In Liempde doe ik voor het eerst mee. Ik zag een bericht in de krant en besloot om in te schrijven." Brusselers maakt elke zondag een tocht van zo'n 150 tot 200 kilometer."

De motor is voor de meeste deelnemers een onmisbaar stukje van hun leven geworden. ,,Klopt", knikt Ine Verhagen. ,,Mijn man zegt altijd: je mag alles verkopen, behalve mijn motor."

FOTO BOVEN: Deelnemers aan de toertocht van MC Liempde vertrekken vanaf het Raadhuisplein. (Foto: Marc Cleutjens).