Afbeelding
Foto: Daisy Renders

TRAKTATIE VOOR SCHOOLKLAS GEMONDE

Jubilerende meester Wim
deelt ijsjes uit op 1 april

Ze geloofden er niets van. Ja, ja, de meester die op zijn vrije dag ijsjes uitdeelt in de snackbar tegenover de school. Bovendien, de friettent is doordeweeks overdag altijd gesloten. De kinderen uit groep 6b van de Gemondse basisschool Sint-Lambertus die vrijdag rond elf uur wél het zebrapad overstaken, zagen op de deur van 't Lambertje een aankondiging waarop met koeienletters stond dat het 1 april was. Maar wie goed keek, las ook de kleine letters: 'Toch zijn wij open'...

Wim Verhoeven trakteerde écht op zijn zogeheten bapo-dag. En ook al is 't Lambertje overdag gesloten, deze keer was de

Gemonde

Country linedance

Dansgroep The Rodeo Dancers houdt zondag 10 april een country-linedancemiddag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde. De dansmiddag duurt van 13.30 tot 17.30 uur en wordt muzikaal ondersteund door deejay Arthur. De toegang bedraagt 2,50 euro. Meer weten over de activiteiten van The Rodeo Dancers? Kijk op www.rodeodancers.nl.

deur wél los. Ingrid van de Laar van de plaatselijke snackbar had het er maar druk mee, want iedereen kreeg een softijsje van de leerkracht.

MAILVERKEER

Verhoeven stuurde vorige week donderdag al zijn leerlingen een mailtje om ze uit te nodigen voor een softijsje op vrijdag 1 april. ,,Diezelfde middag kreeg ik al een reactie van een leerling met de vraag of het een grap was", grinnikte de jubilerende leerkracht. ,,Dáár heb ik natuurlijk niet op gereageerd."

Later die avond volgden nog meer e-mails waarin de kinderen duidelijk maakten dat ze er écht niet in zouden trappen. Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid van het ongeloof. Gelukkig maar, anders had meester Wim het jubileumfeestje in zijn eentje moeten vieren...

FOTO ONDER: Vrijdagochtend trakteerde meester Wim Verhoeven in Gemonde zijn leerlingen uit groep 6b op een ijsje van snackbar 't Lambertje, tegenover de Sint-Lambertus. De kinderen dachten dat het een 1 aprilgrap was, maar hun leerkracht vierde op ludieke wijze het feit dat hij op de kop af veertig jaar voor de klas staat. (Foto: Daisy Renders).