Essche Boys boekt een minimale overwinning

Essche Boys trad zondag aan tegen DEES. Voor de tegenstander uit Wintelre was een overwinning noodzakelijk om directe degradatie af te wenden. Essche Boys zou bij een overwinning goede zaken doen om de nacompetitie te ontlopen. Ondanks dat alle ingrediƫnten aanwezig waren voor een spectaculaire pot voetbal kwam hier bijzonder weinig van terecht. Essche Boys trok uiteindelijk aan het langste eind en boekte een 1-0 overwinning.

Na vijf minuten was het de thuisploeg bijna gelukt de score te openen. Een scherp genomen vrije trap van Jethro van Gerven kon ternauwernood door de keeper tot corner worden verwerkt. In de achtste minuut kreeg Rudi van Gemert de bal aangespeeld op de zestien meter. Zijn schot miste echter precisie en zeilde over het doel.

puntgave voorzet

In de tweede helft moest er bij beide ploegen een schepje bovenop om aanspraak te kunnen maken op de drie punten. Essche Boys dacht na een solo van Cas den Ouden recht te hebben op een penalty. De scheidsrechter legde de bal echter net buiten het zestienmetergebied en de vrije trap belandde in de muur. Toch was het Essche Boys dat na 68 minuten voetbal de score kon openen. Quint den Ouden stuurde rechtsback Tim Breukhoven weg. Hij kon de bal net voor de achterlijn stilleggen en gaf een puntgave voorzet. Middenvelder Yannic van Gerven kwam voor zijn man en kopte de bal hard bij de eerste paal binnen.

DEES moest op jacht naar de gelijkmaker maar kreeg in de hele wedstrijd geen uitgespeelde kans. Verdedigend stonden de Esschenaren als een huis en de ploeg was nog twee keer dicht bij een doelpunt. Na 93 minuten voetbal kon Essche Boys drie punten bijschrijven na een matige wedstrijd.