Daniƫlle Schellekens (in de stoel) wordt tijdens Shopevent Boxtel onder handen genomen door kapster Ilse van den Boom (Haartruuk), rechts Diana van den  Borne van de organisatie. (Foto: Daisy Renders).
Daniƫlle Schellekens (in de stoel) wordt tijdens Shopevent Boxtel onder handen genomen door kapster Ilse van den Boom (Haartruuk), rechts Diana van den Borne van de organisatie. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

'shop till you drop' in centrum boxtel

100 vrouwen genieten van Shopevent

Shop till you drop. Dat was zaterdag het thema van de tweede editie van Shopevent Boxtel. Een half jaar na de eerste succesvolle uitvoering van deze winkeldag was het aantal deelneemsters verdubbeld. Honderd vriendinnen, (schoon)zussen, moeders en dochters genoten van een dag vol gezelligheid en verwennerij.

Enkele weken nadat de kaartverkoop van start ging, was Shopevent Boxtel al uitverkocht, vertelt initiatiefneemster Diana van den Borne van Filipe Mode trots. Ook het aantal winkels dat deelnam, was uitgebreid naar dertien. Overal wapperden vrolijke ballonnen en liepen deelnemers met volle tassen. Een mooi lentetafereel op een zonnige zaterdag. Van den Borne: ,,Zo zou het er eigenlijk iedere zaterdag uit moeten zien..." De organisatie, bestaande uit Hilde van Uden (3Trend), Inge van Hout (Tafel25) en Van den Borne wilde met het evenement laten zien dat er in Boxtel genoeg te beleven valt. ,,Aan de reacties van vandaag te horen, is dat zeker gelukt", aldus Van den Borne.

Door samen te werken met lokale onderneemsters op het gebied van beauty, food en fashion, was voor alle deelneemsters een dag vol gezelligheid en verwennerij georganiseerd. De sfeer was zaterdagochtend meteen goed tijdens de ontvangst bij horecagelegenheden Brownies & Downies en En Garde!. Na een stuk taart en een kop thee gingen de deelnemers op pad naar de eerste workshops. Met een plattegrond in de hand, ontdekten ze wat Boxtel te bieden heeft. Zo was er een manicure, pedicure of een geuradvies op maat.

Le Temps Perdu verzorgde, net als tijdens de eerste editie van Shopevent Boxtel, ook nu weer de lunch. Fotografe Cheryll van Weert maakte van elk groepje vrouwen een foto. Een leuke herinnering, zeker nu iedereen er prachtig uitzag met mooie make-up, strak gelakte nagels en opgestoken haren.

Vervolgens werden de deelneemsters na de lunch bij alle winkels wederom ontvangen als bijzondere gast. Aan het einde van de dag werd Shopevent Boxtel afgesloten met een borrel en een loterij. Elke winkel stelde een prijs ter beschikking. ,,Veel vrouwen bleven nog lang hangen, de dag was eigenlijk te kort", grinnikt Van den Borne. De organisatie is van plan om dit evenement twee keer per jaar te organiseren. Waarschijnlijk is er in september weer een vervolg. Houd voor meer info de Facebookpagina van Shopevent Boxtel in de gaten.