De Boxtelse fotgrafe Boukje Canaan is niet alleen zelf werkzaam als afscheidsfotograaf, maar leidt ook anderen op tot dit specialisme. (Foto: Peter de Koning).
De Boxtelse fotgrafe Boukje Canaan is niet alleen zelf werkzaam als afscheidsfotograaf, maar leidt ook anderen op tot dit specialisme. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boukje Canaan start website voor afscheidsfotografie

De Boxtelse fotografe Boukje Canaan lanceert zondag 10 april tijdens een uitvaartbeurs in Etten-Leur de website www.afscheidsmomenten.nl. De website is volgens Canaan uniek in Nederland en vormt een platform waar geschoolde afscheidsfotografen bij zijn aangesloten.

Canaan startte begin 2015 de opleiding 'Bekwaam Afscheidsfotograaf', een jaar later studeerden de eerste gecertificeerde afscheidsfotografen af. Deze fotografen uit verschillende windstreken in Nederland verenigen zich onder de vlag van het landelijke platform afscheidsmomenten.nl.

Via het internetportaal vragen belangstellenden een gecertificeerde afscheidsfotograaf aan voor een uitvaart of levensportret. ,,Afscheidsmomenten is een platform waar bekwaamde afscheidsfotografen bij aangesloten zijn die herinneringen van bijzondere momenten rondom afscheid vastleggen", vertelt Canaan. ,,De liefde die men voor elkaar voelt, de intimiteit van het gebeuren zal zichtbaar en haast te voelen zijn. Zodat ook anderen die er niet bij zijn, toch van het afscheid een goed beeld kunnen krijgen. Met de uiterste zorg worden de beelden bewerkt tot een prachtig verhaal."

Nabestaanden ontvangen volgens de Boxtelse niet enkel digitale foto's. ,,Maar ook onze inzet voor creativiteit, zorgvuldigheid in het nabij zijn en toch op afstand, apparatuur, kennis en een flinke dosis ervaring in deze speciale vorm van fotografie." De Boxtelse danseres Lotte Timmermans is gevraagd de inleiding tot de lancering te begeleiden.

Belangstellenden die de start van www.afscheidsmomenten.nl willen bijwonen, zijn zondag 10 april om 11.30 uur welkom in Het Turfschip aan de Schipperstraat in Etten-Leur. De toegang is gratis.


Ierse sessie

In bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel wordt zondag 17 april van 13.30 tot 16.30 uur een muzikale Ierse sessie gehouden. Instrumentalisten en zangers zijn welkom om mee te jammen. Bezoekers die alleen willen luisteren zijn ook welkom. De toegang is gratis.