LA CASA DEI CICCHETTI IN GARAGE BEKKERS

Italiaans pop-uprestaurant
in Liempdse autowerkplaats

Wie Italiaanse hapjes wil serveren op een feestje, maar zelf geen tijd heeft om die te maken, is bij La Casa Dei Cicchetti aan het goede adres. Vanaf de Knuistenkoepel in het buitengebied van Lennisheuvel verzorgt het bedrijf de catering in de stedendriehoek tussen Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Zaterdagavond 16 april kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken smullen tijdens een diner in een pop-uprestaurant op een bijzondere locatie. In de werkplaats van het Liempdse autobedrijf Bekkers…

Regelmatig richt La Casa dei Cicchetti pop-uprestaurants in. Deze keer dus in het in het Duitse Mercedes-Benz gespecialiseerde garagebedrijf aan de Boxtelseweg, waar diverse Italiaanse bolides worden geplaatst. Wie daar een vorkje wil mee prikken, kan zich melden bij de eigenaren: Ivan Crost en Jan Blok. Deelnemers worden vanaf 19.00 uur ontvangen en betalen voor het viergangenmenu met welkomstdrankje en keuze uit diverse gerechten 29,50 euro. Aanmelden via www.la-casa-dei-cicchetti.nl of telefonisch: 06-45 27 80 24.

Oók gebruikmakend van streekproducten uit Het Groene Woud, verzorgen Crost en Blok eveneens Italiaanse barbecues, buffetten en lunches aangeboden. Bovendien behoren Romeinse party's tot de mogelijkheden.

De naam van het bedrijf van de twee culinaire ondernemers is afgeleid van cicchetti, Italiaanse hapjes die vaak worden vergeleken met tapas. ,,Die Spaanse 'evenknie' is echter een hoofdgerecht in een kleine portie", stellen Crost en Blok. ,,Terwijl cicchetti echte hapjes zijn. Ze ontstonden in Venetië, waarbij vooral Harry's Bar, geopend in 1939 en wereldberoemd, een grote rol heeft gespeeld." Het horecabedrijf, tevens de geboorteplaats van de carpaccio, bestaat nog steeds en staat sinds 2001 op de Italiaanse monumentenlijst.


Kinderdagverblijf Domino bezoekt Peuters in het Wild

Zowel kinderdagverblijf Domino als Peuters in het Wild vinden het belangrijk om peuters in aanraking te brengen met de natuur, daarom hebben de organisaties de handen ineen geslagen.

De medewerkers van Peuters in het Wild gaan woensdag 13 april van 10.00 tot 11.00 uur tijdens het Open Atelier van Domino op Hoogheem aan de slag met de peuters. Het thema is uiteraard natuur. Meedoen is vrijblijvend en kosteloos. De kinderen zijn op woensdag 20 april van 09.30 tot 10.30 uur op hun beurt te gast bij Peuters in het Wild in de Dommelbind. Daar gaan ze de natuur écht ontdekken. Deelname kost vijf euro. Kijk op www.natuurpret.nl/boxtel voor meer informatie.