Basisschool De Oversteek trapte maandagochtend haar grote dansproject 'Dansend naar school' af. Zeven leerlingen toonden deze ochtend hun breakdance-moves en hun schoolgenootjes keken dan ook ademloos toe. (Foto: Peter de Koning).
Basisschool De Oversteek trapte maandagochtend haar grote dansproject 'Dansend naar school' af. Zeven leerlingen toonden deze ochtend hun breakdance-moves en hun schoolgenootjes keken dan ook ademloos toe. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Basisschool De Oversteek trapt dansproject af

Liempdse jeugd dansend naar school

Meeklappen met de Liempdse volksdansgroep, swingen met de Nia-danseressen, zelf de vloer op met Demmo Streetdance en overdonderd worden door de knappe moves van de jonge breakdancers. De leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde kregen maandagochtend een heel palet van verschillende dansen voorgeschoteld.

Het educatieproject 'Dansend naar school' werd maandag spetterend afgetrapt door verschillende groepen om de leerlingen een impressie te geven van wat er mogelijk is op dansgebied. De komende drie weken staat een groot aantal lessen op de Liempdse basisschool en op peuterspeelzaal De Peuterhof in het teken van dans. Alle kinderen maken dan kennis met allerlei stijlen door middel van workshops en theorielessen. Ook gaat de jeugd tijdens de gymlessen aan de slag met dans onder leiding van de stagiaires van Buurtsport Boxtel. Na school draait het eveneens om dans: kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 nemen deel aan de workshops 'Nia voor kinderen'. Nia is een dansvorm waarbij lichaam én geest betrokken worden.

Breakdancen

Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 oefenden de afgelopen weken al met breakdancer Ranil van Peperstraten. Tijdens de opening van het dansproject mochten zes leerlingen voor een volle gymzaal hun moves vertonen. Die waren indrukwekkend, maar de dansers zijn nog lang niet uitgeleerd. ,,Ik ben nu aan het oefenen op de windmill", glunderde Riley Roos (11).

,,Op school komt dans regelmatig aan bod, maar toch vonden we dat deze kunstdiscipline een beetje onderbelicht bleef tijdens de lessen. Om die reden hebben we ervoor gekozen om ons jaarproject het thema dans mee te geven", legde adjunctdirecteur Henriëtte Smulders uit. Na drie weken intensief dansen sluiten alle scholieren op vrijdag 22 april het project af met een zelfgemaakte dansshow. ,,Leuk, want de klassen presenteren zich aan elkaar. De hele school werkt naar deze voorstelling toe", aldus Smulders.