Afbeelding
Foto: Peter de Koning

POPFESTIVAL BIEDT BOXTELSE MUZIKANTEN EEN PODIUM

Dertien bands naar Boer zoekt Band

MARC CLEUTJENS

Het Boxtelse popfestival Boer zoekt Band staat aan de vooravond van alweer een nieuwe editie. Zaterdag 16 en zondag 17 april is het zover en betreden grote en kleine bands uit de Boxtelse popscene het podium bij café D'n Boer aan de Corpus. Guido van Eijk en Jeroen van Lier hebben de line-up samengesteld en ook dit jaar weer een paar keer nee moeten verkopen...

Liefhebbers van popmuziek, een goed glas bier en een ontmoeting met muzikanten zijn bij Boer zoekt Band aan het goede adres. De stichting die Van Eijk en Van Lier hebben opgericht beoogt pop- en rockmuzikanten van eigen bodem een podium te bieden en in contact te brengen met vakbroeders. ,,Muzikanten verbinden is misschien wel onze belangrijkste doelstelling", zegt Van Lier. ,,Het leuke is dat dat elk jaar beter lukt en we steeds nieuwe gezichten zien", vult Van Eijk aan.

Boer zoekt Band telt dit jaar dertien bands waarvan er drie traditiegetrouw op zaterdagavond optreden in de kroeg. Vanaf 20.00 uur is het kleine podium ingeruimd voor een eerbetoon aan Jimi Hendrikx met Jean-Louis Fournier, de band Ever Since Lucy die nummers in de stijl van Foo Fighters speelt en uitsmijter The Usual Suspects. Deze Boxtelse coverband timmert hard aan de weg.

UNPLUGGED

Boer zoekt Band barst zondagmiddag pas écht los met afwisselend optredens in café D'n Boer en op het buitenpodium dat voor het café van de familie Van Erp wordt opgebouwd. Om klokslag 14.00 uur openen de tientallen muzikanten van Angela's Project het festival met enkele optredens in wisselende samenstelling. De kinderen en tieners die allemaal op de Angelaschool zitten of daar gezeten hebben, hebben een muziekgroep geformeerd die tal van covers speelt. Op pagina 2 in Brabants Centrum worden ze vandaag uitgebreid voorgesteld.

In café D'n Boer is plaats voor andere bands, zoals Lapaloca, DGooch en Eric Nouwens. In een vaak kleinere setting vermaken ze het publiek dat vaak moet dringen om een goed plekje voor het podium te bemachtigen. Ook dat is de charme van Boer zoekt Band...

Buiten speelt onder meer The Galactic Lo-Fi Orchestra, de band rond de Boxtelse alleskunner Michel Geelen die recent een nieuw album uitbracht en heel veel optreedt in de regio. Geelen speelt zaterdagavond ook op het festival. Tussen de verschillende bands die dan optreden verzorgt hij 'The Japanese Karaoke Show'. ,,Dat gaat hij doen op 'd'n Hooiberg", lachen Van Eijk en Van Lier. ,,Dat is een minipodium waar ruimte is voor een kort intermezzo. Op zondag speelt daar Jordy van den Boer met een heel verrassend unplugged-optreden."

Bekende namen die het middagprogramma op het buitenpodium afronden zijn Harry Hendriks en Roeland Heesbeen, die het gelegenheidsduo HeHe vormen. Ze vertolken onder meer nummers van John Mayer, een van hun muzikale helden.

Afsluiter op het buitenpodium is de succesvolle Boxtelse act BoXruBa, die vorig jaar Bockesprongen mocht afsluiten in de Oude Kerkstraat. De energieke liveband maakt indruk met ronkende popsongs en verraste met een heerlijke rockcover van Mayor Lazor's pophit 'Lean On'.

Dat geldt ook voor Kein Tiroler Muzikant'n, de pretpunkers die na ruim twintig jaar weer bijeen zijn. ,,Boer zoekt Band is ooit opgericht om mensen te inspireren om samen muziek te maken en naar muziek te luisteren", zegt organisator Van Lier. ,,Met dit programma denken we weer een mooi overzicht te kunnen bieden van de Boxtelse muziekscene", vult Van Eijk aan. ,,En inderdaad, niet iedereen kan hier staan. Verschillende bands hebben gevraagd of ze mochten komen spelen, maar het affiche was al vol. Ze krijgen volgend jaar een kans..."

Meer weten over Boer zoekt Band? Kijk voor alle bands en aanvangstijden op www.stichtingboerzoektband.nl.

FOTO BOVEN: Een van de beste optredens van Boer zoekt Band 2015 was het optreden van Lamb of Tofu, een band die covers speelde van Buffalo Tom. (Foto: Peter de Koning).